MEDITACIJA

"PROTOK I BRZINA VIBRACIJE ENERGIJE U TREĆOJ ČAKRI"
1. Udobno sjedite, opustite se, dišite mirno. Obratite pažnju na vašu čakru solarni pleksus - treću čakru. Zamislite je na vašem mentalnom, unutarnjem ekranu.
2. Pogledajte boje u njoj i ispitajte energije, protok, vibracije, osjetite da li možda nešto tu nije u redu, da li u njoj možda postoji koja blokada.
3. Pokušajte vidjeti u toj čakri žutu boju s nijansama zlatne. Ako su boje tamne, to označava energetsku blokadu, a ako su boje blijede, to znači nedostatak energije.
4. Uskladite disanje sa žutom bojom s nijansama zlatne. Udišite tu boju u vašu treću čakru i osjetite kako ona počinje vibrirati tom bojom, svijetlom, čistom žuto zlatnom bojom. Osjetite kako ova vibrirajuća boja čisti čakru.
5. Treća čakra je glavna, ona je centar moći i smještena je u solarnom pleksusu i slezeni. Ona pomaže u procesu individualizacije i oblikovanju našeg ega, razvoju osobne moći i samopoštovanja. Ona se bavi potrebom za značenjem i kad nije u ravnoteži postajemo ovisni o uspjehu zbog priznanja, ali i tad ostajemo nezadovoljni. Tu trebamo naučiti: "Mi smo dovoljni takvi kakvi jesmo. Tu čistimo srdžbu, agresivnost, osjećaj bezvrijednosti, prazninu, želju da vladamo drugima, mušku stranu karaktera, itd.
6. Ravnoteža u ovom centru dovodi do uravnoteženijeg izražavanja vlastite snage. Osnovne snage ove čakre su samopoštovanje, samodisciplina, ambicija, sposobnost upravljanja krizom, velikodušnost, snaga karaktera, itd. Sveta istina ove čakre je "poštivanje sebe", je ona nam pomaže da sazremo u shvaćanju samih sebe. Poštivanje sebe određuje kvalitetu našeg života, sposobnost da uspijemo u poslovanju, ozdravljenju, odnosima, i dr.
7. Zamislite ovu čakru kao kontejner s devet nivoa i odozdo do vrha napunite te nivoe svjetlošću zlatno žute boje. Na ovaj način čakra je uravnotežena.
8. Zahvalite za meditaciju.

REIKI MEDITACIJA - 26.03. - 02.04.2001.
 Home  - O meni - E-mail  - Reiki
Zanimljivosti iz rada Reiki grupa POREČ - UMAG- Photo Gallery

ARHIVA MEDITACIJA
webMaster