Home

O meni

E-mail

REIKI I RADIESTEZIJA

REIKI energija i radiestezija su oblici izvanosjetilnog opažanja koje koristimo u određenim životnim situacijama. I u jednoj i u drugoj metodi za dobivanje utisaka i informacija koristi se podsvijest. Razvijajući svoje izvanosjetilno opažanje i intuitivnost radom REIKIJEM na sebi, može se štetna zračenja vodenih tokova, svemirska ili tehnička zračenja osjetiti rukama, "čuti" ili "vidjeti" (kao što se može vidjeti i čuti aura), intuitivno se može odrediti koja je vrsta zračenja prisutna i koje mjesto u prostoru je najbolje za rad i spavanje. Na isti način može se testirati različite namirnice, odabrati dijetu, osjetiti zračenje pojedinih predmeta, odabrati psihofizičku relaksaciju i još mnogo toga...
REIKI se može koristiti i u blokiranju štetnih zračenja u prostorima gdje boravimo i radimo i na taj način se unapređuje kvaliteta ljudskog zdravlja i života.

REIKI I KROMOTERAPIJA

REIKI energija i kromoterapija rade na principu osvjetljavanja pojedinih dijelova tijela ili cijelog tijela jednom ili s nekoliko boja. Svjetlost je potrebna za život na zemlji, kemijske procese, izmjenu tvari, ravnotežu čovjeka...Svakom dijelu tijela potrebna je određena boja tj. frekvencija energije za rad. I u REIKIJU i u kromoterapiji svjetlost djeluje na svim razinama. Na energetskoj razini psihički centri-čakre titraju drugačijim frekvencijama koje se očituju kao različite boje. Krunski centar je bijele boje, znači tu je cijeli spektar boja, koji se dalje razlaže na ostale boje. Svaki centar ima svoju boju i on hrani energijom određene organe. REIKI energijom određene boje možemo stimulirati pojedini psihički centar ili djelovati direktno na pojedini organ koji zbog blokade energije ne radi dobro. Dobro je u radu koristiti intuiciju, jer REIKI djeluje na svim razinama i može se dogoditi da na pojedinim razinama isti organ treba drugačiju boju svjetlosti jer se u početku čiste blokade jednom bojom, organske bolesti drugom, a emocije i psihički poremećaji opet nekom trećom bojom. Najsnažniji iscjeliteljski učinak pokazuju žuta, zelena, plava i lila boja, iako su i ostale svijetle i jasne boje djelotvorne. Kod rada REIKI energijom u boji može se vizualizirati bezbojna REIKI zraka i pričekati da se spontano pojavi boja, a ako ona izostane treba pokušati sa četiri temeljne boje. REIKI zrake u boji koriste se za rad u prostoru, kod rada na sebi i drugima i na taj način se energije različitih frekvencija dovode u ravnotežu što dovodi do vanjskog i nutarnjeg sklada.

REIKI I BESKONTAKTNA MASAŽA

Masaža je jedna od najstarijih metoda iscjeljivanja. Ona djeluje preko kože i mehanički poboljšava protok u venskom i limfnom sustavu, a refleksnom masažom postiže se efekat iscjeljivanja unutarnjih organa. Beskontaktna masaža REIKI zrakama djeluje na energetski sustav osobe poboljšavajući protok energije u energetskom tijelu, što dovodi do bolje cirkulacije krvi i limfe, a beskontaktnom masažom refleksnih zona postiže se energetsko opskrbljivanje unutarnjih organa. Beskontaktna masaža REIKI energijom započinje glađenjem po auri i preko energetskih centara-čakri. Glađenjem se organizam priprema za prijem energije, a s njim treba i završiti terapiju beskontaktne masaže. Aura se od negativne energije čisti pokretima od glave prema nogama. REIKI energijom može se beskontaktno masirati pojedine dijelove tijela ili organe. Beskontaktna masaža REIKI energijom može se koristiti sa vibracijama, koje povećavaju energetsku razinu, magnetizmom, termoterapijom, kromoterapijom itd.

VIBRACIJSKO REIKI ISCJELJIVANJE

Mnogi REIKI iscjelitelji svjesni su prolaska vibrirajuće REIKI energije, naročito prilikom neposrednog iscjeljivanja, koja prolazi njihovim tijelom i puno jačom snagom čisti blokade u tijelu osobe na kojoj se radi. Ovakvo iscjeljivanje dovodi do brzog poboljšanja stanja osobe na kojoj se primjenjuje. Vibracijsko stanje REIKI energije postiže se disanjem i mentalno i kod ovoga rada dobro je ruke staviti jednu nasuprot drugoj, da vibracije budu prisutne s obje strane oboljelog područja.

REIKI I REFLEKSOTERAPIJA

Refleksoterapija je terapeutska metoda koja se bavi masažom stopala, dlanova ili ušiju na kojima se nalaze refleksne zone što odgovaraju pojedinim organima. Podražajem tih zona mogu se prirodnim putem riješiti mnogi zdravstveni problemi i pokrenuti mehanizmi blokirani u tijelu. Radeći REIKI energijom po refleksnim zonama stopala otapaju se i eliminiraju toksini iz organizma i stimulira energija u različitim dijelovima tijela do razine stanice, pa i dalje. Na ovaj način može se slijediti, vizualno ili intuitivno, zrake REIKI energije kako se od refleksnih zona stopala kreću po tijelu i uočiti blokade u protoku energije. Ovakvim radom postiže se ne samo tjelesna ravnoteža nego emocionalna, mentalna i duhovna harmonija.

REIKI I AKUPRESURA

Akupresura je tehnika kod koje se na akupresurne točke djeluje pritiskom prstiju. REIKI energijom može se također stimulirati akupresurne točke, jer se na taj način otapaju blokade ne samo na fizičkoj razini nego i na mnogo dubljim razinama. Kod rada REIKI energijom na akupresurnim točkama može se koristiti REIKI energija u obliku svjetlosti, boja, topline, vibracije itd. REIKI zrake djeluju poput lasera, a intuicijom se treba služiti da bi se odredilo koje točke obraditi, koliko dugo, kojim oblikom REIKI energije itd. Kombinacijom akupresure i REIKI energije postižu se još bolji rezultati, a može se djelovati i preventivno da bi se poboljšala energetska cirkulacija i spriječile blokade u pojedinim akupresurnim točkama i meridijanima koji ih spajaju.

REIKI I AKUPUNKTURA

Akupunktura je starokineska metoda iscjeljivanja uz pomoć igala koje se zabadaju u određene točke na koži. U današnje vrijeme radi se i laserska akupunktura. Pošto REIKI zrake djeluju poput lasera, REIKI energijom se može raditi i na akupunkturnim točkama. Kod rada se koristi intuicija da bi se odredilo na kojim akupunkturnim točkama se treba raditi, koliko dugo, kojom frekvencijom ili bojom, da li toplinom ili na neki drugi način. Stimuliranjem točaka i uklanjanjem blokada u pojedinim točkama otvaraju se putevi toku energije po pojedinim meridijanima i poboljšava cjelokupno zdravlje organizma.

REIKI I KRISTALOTERAPIJA

Kristali svojim vibracijama i svojom aurom djeluju na naš energetski sustav i na endokrine žlijezde, koje imaju kristalnu strukturu, tako da mijenjaju vibracije na energetskom tijelu, na auri i u čakrama. Kristale treba pročistiti i programirati da bi mogli služiti u iscjeljivanju. REIKI se može koristiti u radu s kristalima i na taj način se skraćuje vrijeme iscjeljivanja i pospješuje djelovanje kristala. Kristali se mogu programirati REIKI energijom raznih oblika ili simbolima, a kombinacijom rada s REIKIJEM i kritalima mogu se postići jako dobri rezultati iscjeljivanja bolesti izazvanih virusima, gljivicama, bakterijama, amebama i nekim drugim energetskim formama koje ne postoje na fizičkoj razini, jer REIKI djeluje na svim razinama. Od kristala se mogu praviti kreme i čajevi, a REIKI energijom se može pojačati njihov iscjeljujući učinak.

REIKI I PSIHOKIBERNETIKA ESENA

Psihokibernetika Esena je metoda koja proučava duhovne procese čovjeka i načine upravljanja i nadzora nad tim procesima. To znanje o svijesti i razvoju svijesti koristili su drevni Eseni kroz praktičnu primjenu duhovnih metoda u materijalnom svijetu, iscjeliteljske tretmane, kao i kroz mnoge praktične mogućnosti primjene duhovnog znanja u svakodnevnom životu. REIKI se može kombinirati s ovom tehnikom i zajedno daju još bolje rezultate u iscjeljivanju raznih bolesti, stvaranju otpornosti na bolesti, daju mogućnost ispoljavanja talenata i veće kreativnosti, postizanje harmonije duše i tijela i još mnogo drugoga. REIKI mentalno iscjeljivanje i psihičke operacije mogu se jako lijepo dopuniti terapijama psihokibernetike Esena, a REIKI energija pojačava djelovanje te tehnike i na višim razinama.

REIKI I SILVA METODA

Silva metoda je metoda kontrole uma.Kod te se metode uči kako raditi u alfa dimenziji. Lijeva polovina mozga povezana je sa razmišljanjem i iskustvima iz materijalnog svijeta i ona je logička, a desna čuva iskustva iz naše mašte i radi na osnovi mentalnih slika. Silva metoda uči kako koristiti obje polovine mozga za razmišljanje i ostvarivanje svojih ciljeva koristeći vizualizaciju i imaginaciju. Ova se metoda jako lijepo može ukopiti u rad s REIKIJEM i proširiti mogućnosti djelovanja REIKI energije, naročito koristeći se informacijama iz razine laboratorija i savjetima savjetnika, mentalnim ekranom i ogledalom uma itd.

REIKI I NEHIPNOTIČKA REGRESIJA

Nehipnotička regresija je tehnika vraćanja u prošle živote. Kroz nju lakše spoznajemo sebe, svoje ponašanje, zašto nam se nešto dešava, zašto drugo ne, zašto imamo osjećaj da neke događaje u životu već poznamo itd. Ona često donosi interesantna iskustva i informacije o tome kako da se unaprijedi kvaliteta života. Kroz rad na drugima ujedno se pomaže i sebi. Kod regresoterapije se može koristiti REIKI energija za iscjeljivanje trauma iz prošlosti i blokada na svim razinama, jer REIKI djeluje na svim razinama. Isto tako u REIKI tretmanu može se koristiti regresoterapija na način da se zamoli za sliku uzroka problema, iz kojeg perioda ili života potječe, i onda se REIKI energijom iscjeljuje šaljući simbole za rad na prošlosti.

REIKI I BIORGONOMIJA

Biorgonomija je znanost koja se bavi sa životnom energijom. Ona tretira fizičke, mentalne i emocionalne probleme. Začetnik je Rafi Rosen koji je istraživanja započeo učeći iz rada W. Reicha i njegove orgonske energije i razvio tehniku osjećanja energije pomoću treptanja očiju. Terapija biorgonomijom je jednostavna. Svaki problem, misaoni uzrok problema, trauma, strah, bolest, itd. stapa se s komplementarnom energijom i šalje u svjetlost. REIKI se jako dobro može kombinirati s biorgonomijom, jer i jedna i druga tehnika rade sa životnom energijom, iscjeljuju energetski sustav, mentalne i emocionalne probleme, transformiraju bolesti, strahove, probleme itd. i pretvaraju u svjetlost.

REKI I MAGNIFIED HEALING

Magnified healing je naziv za pojačano iscjeljivanje gdje se koristi skup tehnika koje služe za iscjeljivanje i ubrzavanje duhovnog rasta. S ovom tehnikom pojačava se energija u rukama, otvaraju, šire, čiste i spajaju čakre, koristi transmutacijski plamen s kojim se čisti sve što u nama nije savršeno, stimulira se preraspodjela kalcija u kičmenom stupu, radi se na prekapčanju i iscjeljivanju živčanog sustava, itd. REIKI kao izraz Božje ljubavi i mudrosti i Magnified Healing koji jača trostruki plamen Božanske ljubavi, mudrosti i moći u srcu su tehnike koje služe za iscjeljivanje na fizičkom, emotivnom, mentalnom i duhovnom nivou i za ubrzavanje duhovnog rasta vodeći nas k Bogu. Zato se ove dvije tehnike mogu kombinirati nadopunjujući jedna drugu.

REKI I ADVANCED METAPHYSICS HEALING

Advanced Metaphysics Healing je tehnika koja radi na iscjeljivanju, rekonstrukciji i obnavljanju DNK na energetskom nivou, otpušta traume na genetskom nivou, otpušta uzorke navika misli i traumatičnih emocija, iscjeljuje nježno, transformira stanja bolesti u stanja dobrobiti, čisti odnose sa obitelji i okolinom, uči specijalnu tehniku disanja "dah embrija", koristi se u radu pokretima, zvukom, bojama itd. REIKI i A.M.H.tehnika nadopunjuju jedna drugu iscjeljujući dodirom, mijenjajući navike i uzorke misli, čisteći tijelo u više dimenzija i održavajući meditativne vibracije na frekvenciji beskonačnog svjetla.

REKI I JA JESAM

Za ljudsko biće najbitnije je postojanje-ja jesam prisutnost, Bog. Ja jesam je Božanska srž u nama koja je nepromjenjiva. To je energija čiste ljubavi. U tehnici Ja jesam koristi se dekretiranje. To je način korištenja energije kroz riječ. , kao što su molitve, invokacije itd. Mi svojim mislima stvaramo svoj svijet. Kad su misli izrečene na glas onda su još jače. Na ovaj način koristimo dekret Ja jesam. REIKI kao i tehniku Ja jesam koristimo za iscjeljivanje, rad na obilju u životu, za otpuštanje navika, negativnih misli i emocija itd. Iako svaka radi na malo drugačiji način, ove dvije metode mogu dopuniti jedna drugu, jer i jedna i druga služe za ubrzavanje duhovnog rasta.

REIKI I TEHNIKE ISCJELJIVANJA DNK

Tehnike iscjeljivanja DNK su način istraživanja unutarnjeg i psihičkog prostora i polazak na put prema potpunoj cjelovitosti tijela, uma i duše, prema boljem zdravlju, iscjeljenju i zajedništvu. Ova tehnika vodi do krajnjih granica mašte, otvara vrata ograničenja i potiče stvaralačke sposobnosti pojedinca. U REIKI tretmanima može se koristiti i ova tehnika i na taj način će se iscjeljivanje pojedinca dopuniti i radom na jednostavnom sustavu dekodiranja DNK. Zapravo, osnovu i u jednoj i u drugoj tehnici predstavlja univerzalna životna energija koja prožima svaku stanicu i povezuje duh s ljudskim genetskim kodom, a obje se trebaju koristiti s namjerom ljubavi iz srca.

 
webMaster