Zanimljivosti iz rada Reiki grupa POREČ - UMAG
MEDITACIJE (19.07.1999. - 03.01.2000.)
MEDITACIJE (03.01.2000-01.05.2000.)
MEDITACIJE (01.05.2000. - 28.08.2000.)
MEDITACIJE (28.08.2000. - 01.01.2001.)

A R H I V A

27.12. - 03.01.
03.01. - 10.01.
10.01. - 17.01.
17.01. - 24.01.
24.01. - 31.01.
31.01. - 07.02.
07.02. - 14.02.
14.02. - 21.02.
21.02. - 28.02.
28.02. - 06.03.
06.03. - 13.03.
13.03. - 20.03.
20.03. - 27.03.
27.03. - 03.04.
03.04. - 10.04.
10.04. - 17.04.
17.04. - 24.04.
24.04. - 01.05.

 

27.12. - 03.01.

REIKI I BIORGONOMIJA


KREIRANJE REIKI TRANSFORMATORA S NEOGRANIČENIM
POTENCIJALOM ŽIVOTNE ENERGIJE

1. Zamislimo u središtu univerzuma beskonačno svjetlo s neograničenim brojem bijelih reiki zraka svjetla. Spustimo jednu za sebe na visinu 2-3 m iznad nas i pustimo je da se rasprši poput tuša sa spiralama tekućeg svjetla, u obliku stošca, da obuhvati cijelo naše tijelo od iznad glave do ispod nogu.
2. Zamislimo u središtu planete zemlje beskonačno svjetlo s neograničenim brojem bijelih reiki zraka svjetla. Dignemo jednu za sebe do visine 2-3 m ispod nogu i pustimo je da se rasprši poput fontane sa spiralama tekućeg svjetla, u obliku obrnutog stošca, da obuhvati cijelo naše tijelo od ispod nogu do iznad glave.
Kažemo: "JA SAM U HEKSAGRAMU BIJELE REIKI SVJETLOSTI."
3. Pozivamo našu originalnu komplementarnu energiju sa početka stvaranja (prije razdvajanja) i sa tom svjetlosnom formom napravimo isto što je opisano u točkama 1. i 2.
4. Zamislimo heksagram od bijele reiki svjetlosti sa ovom našom originalnom komplementarnom energijom ispred sebe i pustimo da se spoji sa našim heksagramom.
5. Preko ova dva spojena haksagrama napravimo na isti način (točke 1. i 2.) treći heksagram i pustimo da se spoji sa prva dva. Na ovaj način dobili smo reiki transformator s neograničenim potencijalom životne energije.


03.01. - 10.01.

REIKI I BIORGONOMIJA
VJEŽBA ZA SVJESNOST REIKI UNIVERZALNE ŽIVOTNE ENERGIJE

1. Početi sa intenzivnim disanjem, pokretati i protresati svoje tijelo, osloboditi se napetosti, smijati se, škakljati, skakati...
2. Zauzeti čvrst stav, koljena lagano savinuta, stopala paralelna u razmaku 30 cm.
3. Biti potpuno opušteni, zatvoriti oči i koncentrirati se na različite osjećaje u tijelu, rukama, na strujanje reiki energije u tijelu... Posebno se koncentrirati na timus (područje između srca i vrata).
4. Prisjetiti se vrlo sretnih trenutaka iz svoga života i osjetiti područje timusa.
5. Prisjetiti se problema i bolnih trenutaka u svom životu i ponovo osjetiti područje timusa.
6. Uočiti razlike osjećaja izazvanih tim momentima, promjene raspoloženja, način disanja, strujanje energije, prepoznati razlike između otvorenog i zatvorenog timusa. Timus se otvara ljubavlju, radošću, srećom, pozitivnim mislima i vibracijama. Zatvara se strahom, depresijom, tjeskobom, tugom, bolom, negativnim mislima i vibracijama.
7. Izgovarati i vizualizirati "JA SAM SA SVOJOM KOMPLEMENTARNOM ENERGIJOM (grleći ju/ga) SA LJUBAVLJU I RADOŠĆU U ZLATNOJ SPIRALI." stvara beskrajno polje reiki energije.

10.01 - 17.01.

MEDITACIJA PRIVLAČENJA NOVCA

1. Razmislite što želite privući sa svim detaljima. Stvorite stvarnu sliku, ili scenu u kojoj vidite sebe kako to primate.Zamislite da primate velike sume novca iz raznih izvora. Osjetite mirise, čujte zvukove, vidite boje, vidite situacije u kojima ćete dobivati velike sume novca.
2. Zamislite da u sebi imate generator, izvor snage koji stvara REIKI energiju. Zatim zamislite spiralu koja polazi iz vašeg solarnog pleksusa unutar tijela i širi se na sve strane. Izvor snage može biti visoka svijest, ili Bog.
3. Kad znate što želite privući, stvorite spiralu onakvom kakva je potrebna i kroz nju pustite odgovarajuću REIKI energiju. Na ovaj način stvarate magnetsko polje oko sebe i privlačite ono što želite. Zamislite u koji dio tijela ćete privući ono što želite (srce, ruke, oko sebe...). Manje sume novca zamislite u rukama, a veće možete zamišljati da lebde oko vas, ili na neki drugi način.
4. Zamislite što se treba desiti prije nego dobijete ono što želite. Odredite za koje vrijeme će se to desiti. Radite ne tome dok intuitivno ne osjetite da je dovoljno. Pitajte svoje više ja koliko treba raditi na ovom privlačenju novca u svoj život.
5. Na ovaj način može se privući novac, pozitivne kvalitete, osobe, posao ili što drugo.

17.01. - 24.01.

MEDITACIJA PRIMANJE PROSPERITETA

1. Zamislite da ste savršeni i imate slobodu da radite što želite i kad želite. Prihvatite ideju da zaslužujete biti bogati. Budite zahvalni na svemu što imate i zamislite da se to povećava. Sve što dobivate prihvatite sa zahvalnošću. Napravite u životu prostora za nove stvari, počistite sve staro i govorite si: "Ja čistim svoj um!" Zamislite da plaćate svoje račune s ljubavlju i radošću i usmjeravate kanal obilja prema sebi. Blagoslovite tuđe bogatstvo. Prihvatite komplimente.
2. Zamislite da stojite na obali mora i gledate nepregledni ocean prepun obilja dostupnog vama. Pokušajte zamisliti što držite u rukama….cjevovod povezan s oceanom obilja…
3. Raširite svoje ruke i recite: "Spremna sam prihvatiti sve dobro što mi dolazi iz svemira. Spremna sam prihvatiti nove načine zarade. Sada prihvaćam novac iz poznatih i nepoznatih izvora. Nisam ograničena jer prihvaćam sve što mi dolazi iz nepreglednog izvora na neograničen način."
4. Uživajte zamišljajući se u otmjenim kućama, prodavaonicama, bankama, izložbama, jahtama, shvatite to kao dio vašeg obilja, budite sretni jer ste živi, zdravi, kreativni, jer imate prijatelje, jer se radujete životu, recite: "Ja zaslužujem najbolje i prihvaćam ga sada!"

24.01. - 31.01.

REIKI I JA JESAM

Za ljudsko biće najbitnije je postojanje - Ja Jesam prisutnost, visoka svijest, Bog. Ja jesam je božanska srž u nama koja je nepromjenjiva. To je energija čiste ljubavi. U tehnici Ja Jesam koristi se dekretiranje. To je način korištenja energije kroz riječ, kao što su molitve, invokacije itd. Mi svojim mislima stvaramo svoj svijet. Kad su misli izrečene na glas onda su još jače. Na ovaj način koristimo dekret Ja Jesam. REIKI kao i tehniku Ja Jesam koristimo za iscjeljivanje, rad na obilju u životu, za otpuštanje navika, negativnih misli i emocija itd. Iako svaka radi na malo drugačiji način, ove dvije metode mogu dopuniti jedna drugu, jer i jedna i druga služe za ubrzavanje duhovnog rasta.

(slika)

MEDITACIJA JA JESAM PRISUTNOSTI

1. Vizualizirajte Tubu od Svjetlosti da bi zaštitili vaše energetsko polje. Zatim pozovite Ljubičasti plamen da očisti vašu svijest od negativnih misli. Možete pozvati i duhovna bića (anđele, duhovne iscjelitelje, reiki iscjelitelje) da vas zaštite.
2. Vizualizirajte trostruki plamen u svom srcu, s jedne strane plav, u sredini zlatne boje, s druge strane roza. Obratite pažnju na taj plamen i svjetlost koja se širi oko njega. Povucite pažnju iz svih dijelova vašeg tijela prema ovoj svjetlosti, koju možete vizualizirati kao zlatno sunce u prsima.
3. Vizualizirajte sebe u ovoj svjetlosti, u ovom trostrukom plamenu koji čisti vašu svjetlosnu i životnu energiju da bi mogli živjeti. Kroz ovaj plamen mi smo u direktnom kontaktu s našom Ja Jesam Prisutnosti, koja je iznad nas.
4. Vizualizirajte kako iz vašeg srca ide kristalni konop prema srcu Krista, pa prema srcu bijele golubice, do srca vaše Božanske Ja Jesam prisutnosti koja je iznad vas. Vizualizirajte kako putujete kroz sferu svjetlosti prema gore, kroz kristalni konop i da postajete jedno sa svjetlom Krista.
5. Zatim idite dalje, prema gore, do srca vaše Božanske Ja Jesam prisutnosti. Zamislite sebe u centru bijele svjetlosti i pokušajte osjetiti kako se ispunjavate tom svjetlošću.
6. Zatim vizualizirajte žutu svjetlost oko bijele i pokušajte osjetiti kako se ispunjavate božanskom mudrošću i znanjem. Zatim nastavite kroz sve sfere, ružičastu, lila, purpurnu, zelenu i plavu i osjetite iskustvo protjecanja svih ovih božanskih kvaliteta kroz vas.
7. Ostanite u ovom iskustvu toliko dugo koliko želite, a zatim korak po korak spustite se kroz kristalni konop cijelo vrijeme zadržavajući otvorenu vezu sa Ja Jesam prisutnošću.
8. Dođite do sfere svjetla u svom srcu vizualizirajući božansko svjetlo, koje se slijeva poput slapa iz srca Ja Jesam prisutnosti, kroz kristalni konop, do trostrukog plamena u vašem srcu. I sad gledajte kako se svjetlost razlijeva po vašem tijelu u svim smijerovima (kao sunce) i kako se prvo svjetlošću ispunjavaju gornji dijelovi tijela, a zatim donji dijelovi tijela, dok cijelo tijelo ne bude ispunjeno svjetlošću.
9. Vizualizirajte kako ova svjetlost u vašem tijelu potaje sve jača od plamena u vašem srcu i zamislite da se svjetlost širi u vama i izvan vas prelazeći granice vaše aure koliko je god moguće.
10. Možete ponoviti deklaracije i afirmacije: Ja Jesam Svjetlost - Ja živim u Svjetlosti - Ja volim Svjetlost - Ja sam dijete Svjetlosti - Ja sam zaštićen Svjetlošću, itd.

31.01. - 07.02.

REIKI I MAGNIFIED HEALING

Ljubičasti plamen je svjetlost božanske slobode. On isijava iz božanske briljantne, bijele unutarnje svjetlosti i jedan je od najbržih puteva da se ubrza duhovni rast. Ovaj plamen je jedinstvena spiritualna energija koja će podignuti vašu svjesnost na višu razinu i iscijeliti vaše tijelo, svijest, duh i dušu. On je idealno oruđe koje će vam pomoći u materijalnom, emotivnom, mentalnom i spiritualnom životu. Ljubičasti plamen se može vidjeti, osjetiti i čuti ako se s njim radi na pravilan način, dozivajući ga kroz izgovorene riječi i afirmacije.

MEDITACIJA LJUBIČASTOG PLAMENA

*Pripremite se kao za meditaciju.
*Vizualizirajte purpurnu boju, duboku, bogatu, kako teče oko vas.
*Ona počinje dobivati oblik i stapa se sa tekućim zlatom. Kako se ove tekuće boje stapaju, tvore elegantnu krunu samo za vas. Stavite ovu krunu od zlatne i purpurne boje na vašu glavu.. Sad ste na vrhuncu svoje snage i moći.
*Možete biti tko god želite….
*Možete otvoriti svoju krunu (čakru) da bi mogli primiti informacije iz najvišeg izvora. Počinju se razvijati vaše psihičke mogućnosti. Vaša vidovitost i dar slušanja počinju se razvijati i nastaviti će rasti od ovog trena svaki dan sve više i više. Vi ste posebna, osobita, izvanredna osoba, poput kralja.
*Upitajte visoku svijest za vaše duhovno ime. Ispišite vaše ime na vašoj kruni (čakri). *Vizualizirajte ljubičasti plamen i uđite u njega.
*On prožima tijelo i auru i eliminira uzroke bolesti, on obnavlja stanice tijela. *Ljubičasti plamen pomaže kod emotivnih i psihičkih problema, čisti stres, ljutnju, depresiju. Kad znate za ljubičasti plamen ne trebate hipnozu i druge tehnike. On pomaže da se iscijele uzroci emotivnih i psihičkih problema u njihovom začetku, u ranom djetinjstvu, ili još ranije. Ožiljci starih povreda, patnji i sjećanja mogu se iscijeliti i riješiti kad se koristi ovaj plamen.
*Ljubičasti plamen čisti unutarnju mržnju i negativne misli i osjećaje, iscjeljuje auru i čakre i povećava vanosjetilnu percepciju.
*U njemu je bezgranična kreativnost i on vas povezuje sa kreativnošću svemira.
*On ne radi samo na osobnoj razini, nego na planetarnoj i zato može djelovati da se spriječe potresi, vulkanske erupcije, poplave, požari, čak i nuklearni rat…
*Ovaj plamen ima snagu da mijenja negativno u pozitivno, crno u bijelo, tamu u svjetlost…On je spiritualna vatra koja se poistovjećuje sa slobodom, milosti, opraštanjem i pretvaranjem negativne energije u pozitivnu.
*Ljubičasti plamen je poput duha iz Aladinove svjetiljke i čeka da ga se pozove na djelovanje.
*Ovaj plamen se invocira, doziva dekretima koje treba izgovarati iskreno, nježno, otvorena srca puna ljubavi.
*Jednostavni dekreti su: Ja jesam biće ljubičastog plamena! Ja jesam čista božanska želja! Zemlja je planeta ljubičastog plamena!
*Dekrete treba izgovarati polako, jasno i glasno, jer tada dobivaju potrebnu vibraciju da djeluju. Bilo bi ih dobro ponavljati više puta ( 3, 6, 9,12, …36, …72, …144).
*Dok se izgovara dekrete trebalo bi vizualizirati ljubičasti plamen kako pulsira i podrhtava u bojama od purpurne do ružičaste. Zatim vidite sebe u ovom plamenu koji pročišćava, osjetite kako prolazi kroz vas i oko vas i kako vam daje snagu i vitalnost.
*Ovaj plamen osim što pročišćava i iscjeljuje, djeluje i kao zaštita. S njim možemo raditi na sebi i drugima. Budite kreativni u radu s ovim plamenom.

07.02. - 14.02.

REIKI I BIORGONOMIJA

MEDITACIJA "ZADAĆA DUŠE"

*Udah i izdah duboko iz trbuha, malo pričekati…
*Zamisli u prsima lijepu zvijezdu, koja otkucava u ritmu tvog srca.
*Podigni zvijezdu kroz grlo, treće oko, do krunske čakre.
*Zadrži sliku zvijezde i digni je van kroz krunski centar 1m iznad glave.
*Digni je 2m iznad glave i zapazi i osjeti kako iskre padaju po cijelom tijelu. *Spusti zvijezdu natrag u srce…
*Rastegni tu zvijezdu 2,5 m izvan tijela, na sve strane.
*Oblikuj balon duše i osjeti kao da plivaš u njemu. To je tvoj sveti prostor.
*Pođi natrag u epifizu i tu ćeš vidjeti kako treperi jedna mala zvjezdica, koja ima sve informacije prije postanka svijeta. To je tvoja matična stanica.
*Pogledaj je, očisti je, stavi je u svjetlost, sve nepravilnosti daj u svjetlost…
*Ako bolje pogledaš tu malu zvjezdicu vidjet ćeš da ima dva plamena, jedan na desnoj, a jedan na lijevoj strani.
*Desni plamen nas povezuje s domom, a lijevi sa zadaćom, koju imamo u svom životu.
*U svakom plamenu su svjetlosne, spiralne stepenice. Pođi gore po stepenicama na desnoj strani.
*Pogledaj kamo si došao, kako izgleda tvoj dom, kako se osjećaš, tko te dočekuje…
*Kako se zove tvoj istinski dom.
*Vijesti iz tvog doma.
*Pitaj šta želiš i zapamti odgovore.
*Zahvali se i po spiralnim stepenicama spusti natrag u malu zvjezdicu u glavi.
*Sad se po drugim svjetlosnim, spiralnim stepenicama popni gore do matičnog centra za podjelu i izbor zadaće.
*Kakav je taj centar, kako i tko te dočekuje.
*Pođi do polica kojih ima mnogo i nađi svoju veliku srebrnu knjigu.
*Sa zlatnim slovima piše tvoje ime…otvori je bez straha…
*To je knjiga tvoje prošlosti i budućnosti, pa pogledaj koje su bile tvoje zadaće do sada.
*Pogledaj koja je tvoja uloga na Zemlji sada..
*Koja je tvoja glavna zadaća u ovom životu...
*Što je još potrebno učiniti da se vratiš na pravi put, k svojoj istinskoj zadaći… *Zahvali se i spusti natrag, dolje po stepenicama.
*Zvjezdica je sada čista i jasna, svijetli kao dijamant.
*U njoj su svi pravi i zdravi programi za cijelo tvoje tijelo, duh i dušu.
*Ta zvjezdica je zapis tvoje duše…
*Okreni se novom tisućljeću i budućnosti..
*Sve sjaji, svi tvoji ciljevi se lako ostvaruju. Pogledaj sve svoje ciljeve kako se lako ostvaruju jedan za drugim.
*Uživaj u ostvarenju svojih ciljeva, uživaj u unutarnjem miru, zadovoljstvu, veselju, ljubavi i svjetlosti…
*Udah..izdah..Zemlja je potpuno očišćena, sjajna, svi ljudi bez obzira na vjeru, boju, narodnost su JEDNO.
*Svi smo CJELINA što je ponovo združena u JEDNO.
*Udah…izdah…osjećaš se kao ponovno rođen, pun veselja, ljubavi i svjetlosti, što si spreman davati svima oko sebe.
*Vrati se natrag u srce i osjeti ljubav u sebi, oko sebe..
*Udah..izdah..kad budeš spreman polako otvori oči.

14.02. - 21.02.

REIKI BLAGOSLOV I ZAŠTITA

1. Osobe stanu okrenute jedna prema drugoj.
2. Obje stave ruke na prsa u molitveni položaj.
3. Gledaju se u oči i ispune jedna drugoj auru ljubavlju (roza bojom).
4. Osobe se povežu čakrama (svjetlosnim zrakama koje izlaze iz čakri).
5. Osobe se zakorijene (puste svjetlosno korijenje u zemlju).
6. Osoba na kojoj se radi blagoslov i zaštita zatvori oči. Osoba koja radi blagoslov i zaštitu stavi obje ruke na 7.čakru i kaže: MOLIM REIKI BLAGOSLOV ZA (ime osobe)!
7. Osoba koja radi blagoslov i zaštitu lijevu ruku ostavi na 7.čakri, a s desnom rukom prođe po svih sedam čakri (od 7. do 1. i natrag do 7.) s prednje strane tijela.
8. Osoba koja radi blagoslov i zaštitu drži obje ruke nad 7.čakrom i kaže: MOLIM REIKI ZAŠTITU ZA (ime osobe)!
9. Osoba koja radi blagoslov i zaštitu prođe s rukama po svih sedam čakri (od 7. do 1. i natrag do 7.) sa bočne strane tijela. (Kako osoba koja radi zaštitu stoji ispred osobe na kojoj radi , desni dlan joj lagano klizi bočno od vrha glave, pokraj lijevog uha, po lijevoj strani vrata i lijevoj ruci do visine 1.čakre i natrag, a u isto vrijeme lijevi dlan čini to isto po desnoj bočnoj strani tijela.)
10. Osoba koja radi blagoslov i zaštitu ispuni ljubavlju auru druge osobe (roza bojom).
11. Osoba koja radi blagoslov i zaštitu desnom rukom prekine povezanost čakri (desnu ruku podigne okomito gore iznad glave i napravi polukrug uz tijelo prema lijevom ramenu i dolje, tako da tom rukom kao nožem prereže svjetlosne zrake kojima su osobe bile povezane iz čakri) i objema rukama lupi lagano po svojim bokovima.
12. Obje osobe zahvale za reiki blagoslov i zaštitu: HVALA ZA REIKI BLAGOSLOV I ZAŠTITU!

21.02. - 28.02.

REIKI I BIORGONOMIJA, KROMOTERAPIJA, KRISTALOTERAPIJA, JA JESAM PSIHOKIBERNETIKA ESENA, TEHNIKE ISCJELJIVANJA DNK, SILVA METODA, MAGNIFIED HEALING… POTPUNI REIKI TRETMAN

1. Prostorija neka je prijatna, atmosfera ugodna, glazba... Napraviti transformator životne energije (merkavu po biorgonomiji). Ispuniti bojama (po kromoterapiji). Preko svega spustiti spiralu od zlatne svjetlosti (po psihokibernetici Esena). Raditi sa ljubičastim plamenom (po magnified healing).

2. Oprati ruke, popiti vodu ili čaj, skinuti nakit...

3. Očistiti i zaštititi prostor (svjetlost ili SM). Raditi sa kristalima (po kristaloterapiji) i simbolima reikija.…Kreirati laboratorij (po Silva metodi), pozvati osobu na mentalni ekran i porazgovarati s njom o njenom problemu.

4. Moliti za vodstvo duhovnih iscjelitelja, reiki iscjelitelja i vodiča....kod reiki tretmana za (ime osobe), tako kako oni misle da je najpravilnije. Zahvaliti!

5. Vizualizirati na svojim dlanovima i čakrama (od 3. do 7.) svjetlost ili SM kao zaštitu i otvorenost za protok reiki energije.

6. Na srčanoj čakri osobe koju se iscjeljuje zamisliti svjetlost ili SM, a kasnije i druge simbole, a može se i kroz krunsku čakru poslati svjetlost ili simbole do srčane čakre.

7. Raditi reiki tretman po položajima glave, položajima sprijeda i straga.

8. Na mjestu oboljenja raditi mentalnu operaciju (po psihokibernetici Esena). Koristiti skalpel, nož, žlicu, iglice, usisavač, injekcije, turpiju, lemilicu, spužvu, vodu, gazu, zavoj, vatu, antiseptik, antibiotik, vitamine, sredstvo za uništavanje zloćudnih tvorevina, obnovitelj stanica, kreme i energije u bojama koje se pojave intuitivno ( ili bijela, roza, svjetlo plava, zlatna, srebrna...). Počistiti pločice u glavi sa zlatno žutim rukavicama

9. Meditacija na izabrani cilj-iscjeljenje osobe. Zamoliti za inicijaciju iscjeljivanja. Vizualizirati osobu zdravu i slati na tu sliku energiju.

10. Deklaracije ( po Ja Jesam prisutnosti): Ja Jesam Svjetlost - Ja živim u Svjetlosti - Ja volim Svjetlost - Ja sam dijete Svjetlosti - Ja sam zaštićen Svjetlošću, itd.

11. Afirmacije : Ja sam spreman slušati i napraviti promjene u svom životu. Ja sam zadovoljan i vidim samo dobro u svemu. S lakoćom i ugodom oslobađam se staroga i prihvaćam novo u svom životu. Siguran sam.

12. Raditi na DNK (po tehnikama iscjeljivanja DNK).
ZAPOVIJEDAM iscjeljenje ................., SADA!
ZAPOVIJEDAM da se savršeni božanski nacrt manifestira u mom fizičkom tijelu, SADA!
ZAPOVIJEDAM da se sav otrov i otpad izluči iz moga tijela blago i lako, SADA!
ZAPOVIJEDAM da se otkriju geni koji uzrokuju moju bolest, a zatim zamijene genima koji mi daju savršeno zdravlje, SADA!

13. Raditi na meridijanima i refleksnim zonama stopala.

14. Raditi sa komplementarnim energijam (po biorgonomiji). Spajati bolest, misaoni uzrok, traumu, strah, proces genetskog koda transformacije, karmički dug sa komplementarnom energijom.

15. Vizualizirati da gladimo auru od glave prema nogama. Na pleksus solaris staviti solarni disk ili SM. 16. Raditi reiki na sebi, očistiti prostor, zahvaliti!

28.02. - 06.03.

REIKI I A.M.H.

MEDITACIJA DRVETA ŽIVOTA

Drvo života ili zmija je zapravo "mapa" nas samih. Bez obzira na kulturnu pozadinu, religijsko uvjerenje ili genetsko nasljeđe, naš osnovni duhovni uzorak je isti. Kao što naše fizičko tijelo odgovara osnovnom uzorku, iako je svatko od nas jedinstveno biće, tako postoji i odgovarajući osnovni duhovni "model". Sedam je segmenata Drveta života ili zmije. Četiri niže razine odgovaraju "carstvima života" koji su nam poznati kao minerali, biljke, životinje i ljudi. Ostale tri razine su razina duše, duha i Boga ili visoke svijesti.
1. RAZINA MINERALA - MINERALNO TIJELO - KORIJENJE Dio nas odgovara vibraciji kamena ili kristala i dovodi nas u ravnotežu sa energijom planete Zemlje. MEDITACIJA-ISKUSTVO RAZINE MINERALA U NAŠEM TIJELU *Pokušajte se kroz kamen ili kristal povezati sa razinom minerala vašeg bića. *Povežite se sa zemljom i iscjeljujte negativne osjećaje i misli vezane uz ovu razinu (samoća, grubost, itd.).
2. RAZINA BILJAKA - ETERIČKO TIJELO - FIZIČKO TIJELO Ova razina povezana je s našim fizičkim tijelom i njegovim funkcijama. MEDITACIJA - ISKUSTVO RAZINE BILJAKA U NAŠEM TIJELU *Pronađite biljku koja će vam pomoći da se povežete sa razinom biljaka vašeg bića. *Ili zamislite da ste biljka koja raste iz zemlje i ispitajte njene dobre i loše strane…
3. RAZINA ŽIVOTINJA - EMOCIONALNO TIJELO - SRCE Ovo je razina našeg unutarnjeg djeteta, ili skrivenog dijela naše ličnosti. Na ovoj razini su naši instinkti i programi kojima odgovaramo na situacije u životu. MEDITACIJA - KONTAKT S NAŠIM UNUTARNJIM DJETETOM *Uspostavite kontakt s vašim unutarnjim djetetom, istražite svoja sjećanja, emocije, instinkte…
4. RAZINA LJUDI - MENTALNO TIJELO - UM Ova razina obuhvaća um, to je naša jedinstvena ljudska razina i na toj razini je naša svijest. MEDITACIJA - ISKUSTVO MENTALNE RAZINE U ODNOSU PREMA DRUGIM RAZINAMA *Ispitajte svoj odnos s drugim ljudima, kako komunicirate, svoje osjećaje…
5. RAZINA VIŠEG JA - DUŠEVNO TIJELO - DUŠA Ovo je razina duše, vaše više ja koje ima sva znanja o tome što jeste i što ste naučili do sada… MEDITACIJA ZA SVJESNOST RAZINE DUŠE *Postanite svjesni svjetlosti sa razine duše koja iscjeljuje sve dijelove vašeg života…
6. RAZINA "VELIKOG DUHA" - DUHOVNO TIJELO - DUH Ovo je razina duha, a fizička manifestacija našeg duhovnog izvora je sunce. Ono je naš istinski otac, izvor života na planeti Zemlji. Nemoguće je raditi meditaciju za podizanje svijesti na ovu razinu. Vaša staza prema duhovnoj svijesti je kroz vašu dušu ili petu razinu…Kad se postane svjestan razine duše, najčešće se dobiva vodiča koji vas vodi dalje…
7. RAZINA BOGA - ORIGINALNO UNIVERZALNO BIĆE - NAJČIŠĆI OBLIK ENERGIJE Ovu razinu nazivamo razinom Boga, nebesa, univerzalnog bića, visoke svijesti, kozmičke svijesti… Kad se postane svjestan razine duše ili pete razine, kroz rad na nižim razinama, može se dobiti vodiča ili učitelja koji će vam pomoći u vašem individualnom radu i napredovanju…

06.03. - 13.03.

MEDITACIJA "USPORAVANJE VIBRACIJA"

* Sjednite tako da vam leđa budu uspravna i tijelo u ravnoteži.
* Osjetite da su vam sve čakre u jednoj pravilnoj liniji.
* Usredotočite se na svoje disanje i počnite disati u pravilnom ritmu, udišući i izdišući onako kako vam je najugodnije. O kapacitetu pluća ovisit će da li će udisaji i izdisaji biti kraći ili duži. Važno je da pronađete svoj prirodni stabilni ritam i da postanete svjesni tih ciklusa disanja.
* Upotrijebite svoju vizualizaciju da spustite svoju svijest do korijenske, bazne čakre i da snizite vibraciju u vašim čakrama. Kako se bude išlo dalje u meditacijama, vaše će se vibracije automatski povećati, ali tad će sve čakre vibrirati u harmoniji.
* Nastavite ritmički disati usporavajući na taj način vibracije.

13.03. - 20.03.

MEDITACIJA "SPUŠTANJE BIJELOG SVJETLA"

*Vizualizirajte bijelo svjetlo koje se spušta kroz vašu krunsku čakru, koja je najviši vibracijski centar u vašem tijelu. Uvijek dozivajte ovo bijelo svjetlo kroz vašu krunsku čakru kad želite dosegnuti ono najbolje i najljepše…
*Vizualizirajte kako se ovo bijelo svjetlo spušta kroz vaše tijelo u svaku od sedam glavnih čakri. Zamislite kako se čakre ispunjavaju bijelim svjetlom i kad se napune da to svjetlo ide prema slijedećoj čakri. Koristite pri tom svoju svijest ili disanje. Pokušajte osjetiti kako se čakra zagrijava dok se puni ovim bijelim svjetlom i kad je puna prijeđite na slijedeću.
*Pokušajte osjetiti vibraciju bijelog svjetla u svojim čakrama dok se slijeva odozgo i puni čakre do bazne, korijenske čakre. Osjetite kako su čakre ispunjene i povezane ovim bijelim svjetlom.

20.03. - 27.03.

MEDITACIJA "ZAKORJENJIVANJE"

*Sjetite se sistema korijenja biljaka. Sad koristite svoju vizualizaciju da zamislite kako korijenje raste iz vaših stopala u dubinu i širinu planete Zemlje, baš kao i korijenje biljaka.
*Zamislite vaš glavni korijen, koji je sličan repu, kako raste iz baze vaše kičme i spušta se u zemlju. Sad je ovo vaše korijenje mehanizam kroz koji ćete u tijelo povlačiti pozitivne frekvencije i vibracije, ili žensku bit majke Zemlje.
*Postanite svjesni kako energija planete dotječe u vaš unutarnji prostor.
*Vizualizirajte kako se korijenje povezuje sa zonom vode, duboko u jezgri planete, koja predstavlja ljubav, iscjeljenje i potencijal snage najfinije zemaljske energije. Osjetite tu energiju kao najviši oblik energije bezuslovne ljubavi i uvlačite je kroz korijenje. Vizualizirajte je kao boju, koju ćete dobiti intuitivno i pustite je da ispuni vaše fizičko tijelo. To može biti bilo koja boja uključujući bijelu i crnu. Ta boja je ona prava vibracija i zvuk koji vam treba.

27.03. - 03.04.

MEDITACIJA "ISCJELJIVANJE CRNOM ISCJELJUJUĆOM ENERGIJOM"

*Crna boja predstavlja u ovoj meditaciji sumu svih boja koje donose harmoniju, snagu i zdravlje. Ona pretvara i oslobađa sve neželjene niske frekvencije energije koje se skupljaju u vašoj auri i izvan nje.
*Prvo disanjem usporite vibracije u čakrama, zatim dovedite bijelo svjetlo kroz vrh glave u srčanu čakru i uzemljite se kroz korijenje.
*Kroz korijenje povucite iscjeljujuću crnu energiju u vaše tijelo i osjetite vibraciju te energije u cijelom donjem dijelu vašeg tijela.
*Vizualizirajte sve probleme u fizičkom i emocionalnom tijelu kao kockice leda i zamislite kako topla crna energija otapa te kockice i povlači sa sobom.
*Isto učinite i s gornjim dijelom tijela, rukama i glavom.
*Zatim pustite tu crnu iscjeljujuću energiju da izvire iz vašeg tijela u auru i izvan vaše aure.
*Usmjerite sad pažnju na bijelo svjetlo koje dolazi kroz vrh vaše glave u valovima i ispire crnu energiju iz vašeg tijela, vaše aure i prostora izvan vaše aure. Ponovite cijelu meditaciju više puta.

03.04. - 10.04.

REIKI MEDITACIJA U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU

Meditacija je prirodno stanje opuštene budnosti u kojem je osoba puna razumijevanja i gdje postaje moguć širi pogled na stvari (nema samoživih osjećaja, osobnih mišljenja ili osjećaja usmjerenih na samoga sebe). Kroz meditaciju se mijenja program sa starim reakcijama i navikama, a mogu se pojaviti novi programi koji će nas voditi naprijed u našem osobnom razvoju. Ove promjene u nama djeluju i na sve koji su s nama povezani. Univerzalna razina meditacije leži izvan osobnih briga i može nas ponekad povezati s kolektivnom sviješću, a na taj način se približavamo novom načinu opažanja i gledanja na svijet. Kroz REIKI meditaciju u svakodnevnom životu uzdižemo svoju ljudsku svijest do stanja trajnog mira i univerzalne ljubavi.

REIKI MEDITACIJA U RAZGOVORU

1. Dišite duge,lake i ravnomjerne dahove.
2. Pratite svoj dah dok slušate prijateljeve riječi i vlastite odgovore. Vladajte svojim dahom dok ste u isti tren svjesni trenutka i teme razgovora.
3. Nemojte se izgubiti u razgovoru nego nastavite vladati svojim dahom i sobom samim.

REIKI MEDITACIJA PRANJA POSUĐA

1. Perite posuđe opušteno, kao da je svaka posuda objekt kontemplacije. Svaku posudu promatrajte kao da je sveta.
2. Pratite svoj dah da vaše misli ne bi odlutale.
3. Ne požurujte završiti s poslom. Gledajte na pranje posuđa kao na najvažniju stvar u životu. Pranje posuđa je meditacija. Sjetite se čemu posuđe služi, sjetite se hrane koja se u njemu poslužuje i što je vaše tijelo kroz nju dobilo.
4. Kad ste završili s pranjem posuđa osjetite kako je i vaš probavni sustav pročišćen.

REIKI MEDITACIJA ČIŠĆENJA KUĆE
1. Podijelite posao na etape: dovođenje stvari u red, pranje kupaonice,podova,brisanje prašine itd. Za svaki si posao odvojite dobar dio vremena.
2. Krećite se polagano,trostruko sporije nego inače. U cijelosti usredotočite pozornost na svaki posao. Na primjer, dok stavljate knjigu na policu gledajte je, budite svjesni koja je tto knjiga, budite svjesni da obavljate proces njenog stavljanja na policu,namjeravajući je staviti na njeno određeno mjesto.Budite svjesni da vam ruka poseže za knjigom i podiže je. Izbjegnite svaku nenadanu ili grubu kretnju.
3. Sve vrijeme održite pažnju nad dahom, naročito kada vam misli lutaju.

10.04. - 17.04.

REIKI I DNK

REIKI MEDITACIJA STVARANJA NOVIH PROGRAMA ZDRAVLJA

"Molim univerzalne sile da mi nizovima DNK savršenstva i besmrtnosti prestrukturiraju programe zdravlja, na način da stare, beskorisne modele izbrišu i stvore prihvatljivije oblike, koji mi neće štetiti i koji će pridonijeti savršenom zdravlju na fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj i duhovnoj razini. Hvala, hvala, hvala!"

REIKI MEDITACIJA PONIŠTAVANJA NEGATIVNOG PROGRAMIRANJA

1. Vizualizirati brdo pokriveno snijegom i tragove skija, koji predstavljaju stara negativna programiranja i navike. Promatrati prizor i uočiti kako je lako skijati tim tragovima (i ponavljati stari obrazac bolesti).
2. Vizualizirati sebe na vrhu, staviti skije i prevesti se preko starih tragova presijecajući ih. Osjetiti radost što ste tako odlučno raskinuli sa starim tragovima i obrascima ponašanja i stvorili nove.

17.04. - 24.04.

REIKI I DNK REIKI MEDITACIJA STVARANJA NOVIH EMOTIVNIH PROGRAMA

"Molim univerzalne sile da mi nizovima DNK emocija prestrukturiraju emotivne programe, na način da stare, beskorisne modele izbrišu i stvore prihvatljivije oblike, koji mi neće štetiti i koji će pridonijeti mom zdravijem emotivnom životu. Hvala, hvala, hvala!"

REIKI MEDITACIJA "ODLAZAK DO SOBE SRCA"

1. Zamisliti vrata i kroz njih izaći u hodnik, ići hodnikom, zatim tri stepenice dolje, doći do bijelih vrata, ući u bijelu sobu (bijeli zidovi, pod, strop), zatvoriti vrata, na drugoj strani pronaći druga bijela vrata, ući kroz njih u drugu bijelu sobu, zatim na isti način u treću i zatim u četvrtu i to je soba srca.
2. Pokušati u sobi srca vidjeti ožiljke, stare programe kako nestaju i stvaraju se novi. Iscijeliti sobu srca REIKI energijom, bojama, svjetlošću, itd.
3. Vratiti se istim putem do hodnika i vrata u sadašnji trenutak.

24.04. - 01.05.

REIKI I DNK MEDITACIJA STVARANJA NOVIH PROGRAMA STVARALAŠTVA I IZOBILJA

"Molim univerzalne sile da mi nizovima DNK stvaralaštva prestrukturiraju programe stvaralaštva na način da stare, beskorisne modele izbrišu i stvore prihvatljivije oblike, koji mi neće štetiti i koji će pridonijeti manifestiranju obilja na svim razinama.
Hvala, hvala, hvala!"

MEDITACIJA IZOBILJA

1. Zamisliti polje, potok, žito, ptice što pjevaju, izobilje boja, mirisa, zvukova...
2. Zamisliti pijesak, more, galebove, izobilje zvukova, boja, mirisa...
3. Zamisliti planinu, šumu, jezero, izobilje zvukova, mirisa, boja...
4. Zamisliti bogat tropski kraj, čudesno voće, biljke...
5. Zamisliti dvorac, slavlje, glazbu, gozbu, da ste u sobi punoj blaga, nakita, odjeće i da dobivate sve što ste ikad poželjeli i što poželite. Zamisliti svijet kao raj i da svi dobivaju izobilje.
6. Zamisliti druge planete izobilja...
7. Povratak kući, zadovoljstvo, sreća, gledati na univerzum kao na mjesto izvanrednih čuda i bogatstava.
8. Afirmacije: Bezgranična bogatstva sada postaju dio mog života. Ja sam bogat u duhovnom i materijalnom pogledu. Ja sam bogat, dobrog zdravlja i sretan.