Zanimljivosti iz rada Reiki grupa POREČ - UMAG
MEDITACIJE (19.07.1999. - 03.01.2000.)
MEDITACIJE (03.01.2000-01.05.2000.)
MEDITACIJE (01.05.2000. - 28.08.2000.)
MEDITACIJE (28.08.2000. - 01.01.2001.)

A R H I V A

19.07. - 26.07.
26.07. - 02.08.
02.08. - 09.08.
09.08. - 16.08.
16.08. - 23.08.
23.08. - 30.08.
30.08. - 06.09.
06.09. - 13.09.
13.09. - 20.09.
20.09. - 27.09.
27.09. - 04.10.
04.10. - 11.10.
11.10. - 18.10.
18.10. - 25.10.
25.10. - 01.11.
01.11. - 08.11.
08.11. - 15.11.
15.11. - 22.11.
22.11. - 29.11.
29.11. - 06.12.
06.12. - 13.12.
13.12. - 20.12.
20.12. - 27.12.
27.12. - 03.01.2000.

 

19.07. - 26.07.

REIKI MEDITACIJA KRISTALNE MREŽE
REIKI kristalna mreža radi se sa kristalima napunjenima REIKI energijom. Obično se radi sa gorskim kristalima koji imaju jedan vrh izbrušen i zašiljen. Njom se može iscjeljivati energetske centre-čakre, auru, pojedine organe osobe, zatim se s njom može zaštititi osobe, kuće, aute itd., također se može koristiti i kod rada na ostvarivanju ciljeva, ili dok se radi bilo koja meditacija, jer kristalna mreža pojačava energiju i ubrzava proces iscjeljivanja.
Na višim stupnjevima REIKIJA može se koristiti mentalna REIKI kristalna mreža i mentalna REIKI kristaloterapija.
To se radi tako da kristal mentalno vizualiziramo, mentalno programiramo REIKI energijom i REIKI simbolima, a zatim vizualiziramo postavljanje kristala ili na čakre koje treba iscjeljivati, ili na pojedine organe ili dijelove tijela, ili radimo mentalnu REIKI kristalnu mrežu. Mentalna REIKI kristaloterapija i mentalna REIKI kristalna mreža isto su tako djelotvorne kao i mentalno REIKI iscjeljivanje, mentalne operacije ili rad REIKIJEM na daljinu.

KAKO SE RADI REIKI KRISTALNA MREŽA
Za REIKI kristalnu mrežu potrebno je sedam gorskih kristala. Izaberemo ih precizirajući za koju namjenu ćemo ih koristiti. Kristale postavljamo u prostor do kojega imamo dostup samo mi. To će kasnije biti naše svetište. Šest kristala ćemo postaviti u obliku Dav
idove zvijezde (šesterokrake zvijezde). Sedmi kristal, najveći i noseći, položimo u sredinu zvijezde.
Svaki kristal posebno uzimamo u ruke i punimo ga REIKIJEM najmanje 10 minuta. Kad smo REIKIJEM napunili svih šest kristala, postavimo ih na njihova mjesta i više ih ne pomičemo. Noseći, sedmi kristal koristimo za održa
vanje REIKI kristalne mreže. Punimo ga jednako kao i ostale kristale, držeći ga u ruci. Veća moć i učinkovitost nosećeg kristala postiže se kad ga se puni za vrijeme meditacije i kad meditaciju završimo s projekcijom svih REIKI simbola u noseći kristal. Kristalnu mrežu održavamo tako da sa nosećim kristalom punimo druge kristale i to u smijeru kazaljke na satu. Za vrijeme punjenja ponavljamo afirmacije: «Kristalnoj mreži omogućavam svjetlo, svjetlo, svjetlo, zdravlje, zdravlje, zdravlje, ljubav, ljubav, ljubav, mudrost, mudrost, mudrost!» Unutar REIKI kristalne mreže može se mentalno staviti osobu koju iscjeljujemo, ili sliku osobe kojoj je potrebno iscjeljenje, papir na kome smo napisali nešto o cilju koji želimo ostvariti, možemo je mentalno postaviti oko naše kuće ili auta kao zaštitu itd. Druge mogućnosti REIKI kristalne mreže otkrijte sami koristeći intuiciju i vodstvo visoke svijesti!

26.07. - 02.08.

REIKI MEDITACIJA MIKROKOZMIČKE ORBITE

Pomoću svjesnog kruženja REIKI energije kroz energetske centre-čakre započinje proces čišćenja i otpuštanja negativne energije koja se nakupila u našem tijelu i omogućava se bolji protok energija viših frekvencija. Na ovaj način postiže se pravilniji rad žlijezda s unutarnjim izlučivanjem i pojedinih organa koji su s njima povezani.

S kruženjem REIKI energije započinjemo od pupka prema dolje preko svih meditacijskih točaka, po kralježnici gore do vrha glave i sprijeda prema dolje. Prije nego prođemo meditacijsku točku perineum moramo je stisnuti da bi REIKI energija mogla dalje teći. Također kad idemo od centra trećeg oka prema dolje pritisnemo jezik na nepce, jer je jezik most između centra trećeg oka i i centra grla. Na ovaj način povezujemo sve točke u krug REIKI energije.

MEDITACIJSKE TOČKE

PUPAK
-kad je točka otvorena u ravnoteži smo i usredotočeni
-kad je točka zatvorena umorni smo, lijeni i rastrešeni
PODRUČJE GENITALIJA
-kad je točka otvorena sposobni smo realizirati sve, snažni smo
-kad je točka zatvorena samodestruktivni smo i osjećamo se negativno
PERINEUM
-kad je točka otvorena uzemljeni smo, sigurni i mirni, povezani sa zemaljskom energijom
-kad je točka zatvorena osamljeni smo i nespremni
SAKRALNA TOČKA
-kad je točka otvorena prošlost nam predstavlja izvor i utočište

-kad je točka zatvorena predstavlja nam prošlost kao zatvor i suočava s podsvjesnim strahovima

BUBREŽNA TOČKA

- kad je točka otvorena imamo
osjećaj nježnosti, predanosti i izobilja
- kad je točka zatvorena osjećamo neravnotežu, strah i bezizlaznost

ADRENALINSKA TOČKA
-kad je točka otvorena osjećamo životnost, samozadovoljstvo i puni smo energije
-kad je točka zatvorena ili smo euforični ili hiperaktivni ili ravnodušni

TOČKA NA LEĐNOJ STRANI SRCA

- kad je točka otvorena osjećamo slobodu, životnost, lako zahvaljujemo i opraštamo

- kad je točka zatvorena osjećamo težinu, beznađe i melankoliju

TOČKA STRAžNJE STRANE GRLA
-kad je točka otvorena omogućava inspiraciju
-kad je točka zatvorena osjećamo težinu i gušenje

TOČKA POD MALIM MOZGOM
-kad je točka otvorena osjećamo se povezani i grlimo sebe i druge svojom čovječnošću
-kad je točka zatvorena niječemo sami sebe i druge, sputani smo

KRUNSKI CENTAR
-kad je točka otvorena isijavamo sreću i osjećamo vodstvo visoke svijesti
.kad je točka zatvorena osjećamo se kao žrtve, neurotični smo, gubimo ponos

PITUARNA TOČKA ILI TREĆE OKO
-kad je točka otvorena osjećamo smisao življenja, određenost smijera, intuicija je moćna
-kad je točka zatvorena osjećamo neodlučnost
GRLO
-kad je točka otvorena izražavanje je rječito i snovi su jasniji
-kad je točka zatvorena osjećamo se kao u zatvoru i ne želimo promjene

SRCE
-kad je točka otvorena osjećamo samopoštovanje, poštujemo i vrednujemo sebe
-kad je točka zatvorena sami sebe sažaljevamo,imamo osjećaj da nas napadaju

PLEKSUS SOLARIS
-kad je točka otvorena osjećamo slobodu
-kad je točka zatvorena osjećamo brigu i paniku
Kad REIKI energijom prođemo cijeli krug mikrokozmičke orbite preko svih meditacijskih točaka i vratimo se do pupka, tada oko pupka kružimo rukom:

-muškarci
- 36 puta u smijeru kazaljke na satu
- 24 puta u suprotnom smijeru
-žene
- 36 puta u smijeru suprotnom od smijera kazaljke na satu
- 24 puta u suprotnom smijeru 

02.08. - 09.08.

REIKI MEDITACIJA PO MERIDIJANIMA

Meridijani su kanali po kojima energija kruži tijelom. Oni su smješteni pod kožom. Svaki osnovni meridijan ima svoju mrežu kanala i točke u kojima izlazi na površinu kože. Ima 12 parnih i 2 neparna meridijana. Neparni su prednji i stražnji središnji meridijani, a parni su meridijani srca, gušterače, pluća, bubrega, jetre, debelog crijeva, tankog crijeva, želuca, mjehura, žući, žlijezda s unutarnjim izlučivanjem i krvnih žila. Uz pomoć REIKI meditacije po meridijanima okrećemo se vlastitoj nutrini, istražujemo vlastite energetske puteve tijela, otkrivamo oboljenja, energetske blokade i izvore slabosti prije nego se pretvore u ozbiljnu bolest i iscjeljujemo ih REIKI energijom.
Samoiscjeljivanje REIKIJEM uz pomoć REIKI meditacije po meridijanima moguće je zahvaljujući vizualizaciji točaka u kojima je blokirana energija i ponovnom uspostavljanju normalnog energetskog protoka. Na taj način postiže se fizičko i duhovno ispunjenje. Ako se osjeti blokada u protoku REIKI energije po nekom meridijanu, treba koristiti polaganje ruku, raditi sa simbolima, mentalno iscjeljivati itd., da bi se otopila ta blokada i oslobodio protok energije. Za vrijeme protoka REIKI energije može ju se vizualizirati u vidu svjetlosti i tada pratiti njen protok, a blokade se može zamijetiti kao crne točke na meridijanima. Primjenom ove meditacije objedinjuje se tijelo i duh u osobni mikrokozmos i otvara put spoznaji makrokozmosa koji se prostire izvan naših spoznajnih granica.

PRINCIP RADA:
1. upoznavanje sa putanjama i smijerom energetskog protoka kroz meridijane
2. memoriranje meridijana
3. proticanje REIKI energije kroz prednji i stražnji središnji neparni meridijan
Najprije se treba upoznati sa putanjama i smijerom energetskog protoka kroz određeni meridijan i uočiti sve točke na njegovom putu. Zatim treba memorirati meridijan sa svim točkama kroz koje prolazi energija. Tek tada se pušta REIKI energiju u obliku zrake da putuje od početne točke svakog meridijana do zadnje. Treba pokušati slijediti tu zraku kako ide od točke do točke i uočiti neravnotežu ili blokadu u pojedinim točkama ili putanji meridijana. Kad se radi sa REIKI zrakama, moguće je koristiti i zrake u boji na taj način da se koristi intuiciju u odabiru boje koja je potrebna u pojedinim dijelovima meridijana, ili pojedinim točkama meridijana, ovisno o tome da li energija samo protiče, da li puni putanje i točke meridijana ili otapa blokade.U REIKI meditaciji po meridijanima može se koristiti i vibrirajuću REIKI energiju koja puno lakše i brže čisti blokade, simbole da se bolje pročiste putanje i točke meridijana, mentalno iscjeljivanje i rad na daljinu da bude lakše pratiti zrake koje protiču kroz meridijane, itd.

09.08. - 16.08.

REIKI MEDITACIJA PO MERIDIJANIMA BUBREGA

Bubrezi se javljaju u paru i povezani su sa partnerstvom i to u onom području u kojem partnera nalazimo kao nadopunu onog dijela sebe koji ne živimo svjesno.
Obično se problemi s bubrezima javljaju kad na drugog projiciramo vlastite probleme ili nedostatke i postajemo razočarani, osjetljivi, kritiziramo druge. Zbog toga što probleme projiciramo na druge umjesto da ih rješavamo, trujemo sami sebe, a isto tako se i naše tijelo truje zbog smanjene sposobnosti naših bubrega.
Trebali bi se upitati koji su naši problemi u partnerstvu i prihvatiti bez ograničenja sve, jer samo tako možemo spoznati nešto o sebi i na taj način rasti. Kad se otvaramo i ne držimo starih problema  cijeli život postaje partner. REIKI energija u obliku ljubavi će mnogo pomoći.
Kod upalnih problema bubrega radi se o svježem konfliktu u području partnerstva koji u svojoj svijesti nismo riješili. Kad se konflikt svjesno obradi obično upala nestaje. REIKI i tu pomaže. Bubrežni kamenci predstavljaju skrutnute agresije u području partnerstva, probleme i negativne misli koje već dugo zadržavamo i tako na ovaj način blokiramo svoj razvoj. Bilo bi dobro dati svojim bubrezima ljubav u obliku REIKIJA i svjesno se osloboditi svih blokada. Ako na prethodne probleme ne obraćamo pažnju  i ne riješimo ih na vrijeme, može doći do skvrčenih bubrega i tad možemo dobiti novog partnera, aparat za dijalizu radi umjetnog čišćenja krvi. Veoma važno je da se na druge ne projicira svoje probleme i da se u sebi razvije ljubav.

Meridijani bubrega su parni. To znači da po desnoj i lijevoj strani tijela protiče po jedan meridijan. Na slici je prikazan meridijan koji protiče po lijevoj strani tijela i grana se preko leđa u dva dijela. Isti takav meridijan nalazi se i na desnoj strani tijela. Meridijan bubrega polazi od glave, a završava na malom prstu noge.

PRINCIP RADA:
1. upoznavanje sa putanjama i smijerom energetskog protoka
2. memoriranje meridijana
3. proticanje REIKI energije kroz meridijane bubrega.
Radom REIKI energijom na meridijanima bubrega otapaju se blokade na putanjama i energetskim točkama toga meridijana, cijeli energetski protok meridijana puni se energijom i na taj način se i u bubrege dovodi više REIKI energije koja čisti i iscjeljuje, ne samo na fizičkoj razini, nego i emotivnoj, mentalnoj i duhovnoj.
Interesantno je primijetiti da je dovoljna misao usmjerena na određeni meridijan da bi energija kroz njega počela proticati, pa čak i u slučaju kad nismo posve sigurni kojim se točno smijerom taj meridijan proteže

16.08. - 23.08.

REIKI MEDITACIJA PO MERIDIJANIMA MOKRAĆNOG MJEHURA

Problemi s mokraćnim mjehurom javljaju se kad smo pod pritikom zbog nesposobnosti otpuštanja i to projiciramo na druge. Kod upale mokraćnog mjehura puštanje se izražava kao bol i bez obzira na veoma jak pritisak možemo jedva nešto ispustiti. Trebali bi svjesno razmotriti sve svoje nazore, teme i sadržaje, uočiti koji su od njih postali suvišni i koje smo zadržali iz straha i onda ih otpustiti. S tim će i upala mjehura nestati. Dugotrajni strah i psihički pritisak stvara slabost mokraćnog mjehura jer ga guramo dolje u mokraćni mjehur i tamo doživljavamo. Otpuštanjem pritiska u svijesti nestaje slabost mjehura. Nervoza mokraćnog mjehura ukazuje na trajni pritisak potisnut iz glave prema dolje. REIKI energija će pomoći u otapanju blokada i rješavanju problema na razini emocija i svijesti i na taj način će se riješiti i problemi na fizičkoj razini.

Meridijani mokraćnog mjehura su parni meridijani. To znači da po lijevoj i desnoj strani tijela teče po jedan meridijan. Na slici je prikazan meridijan koji teče po desnoj strani tijela, a istim smijerom teče njegov par po lijevoj strani tijela. Meridijan mokraćnog mjehura počinje na stopalu, a završava na vratu.

PRINCIP RADA:
1. upoznavanje sa putanjama i smijerom energetskog protoka
2. memoriranje meridijana
3. proticanje REIKI energije kroz meridijane mokraćnog mjehura.
Puštanjem REIKI energije kroz meridijane mokraćnog mjehura otapaju se blokade i otpuštaju pritisci na razini emocija i svijesti, lakše se mogu razmotriti suvišni sadržaji i izlučiti davno nadiđene teme, a na taj način se i problemi sa mokraćnim mjehurom na fizičkoj razini počinju rješavati.

23.08. - 30.08.

REIKI MEDITACIJA PO MERIDIJANIMA TANKOG CRIJEVA

Tanko crijevo analizira našu hranu, vrednuje je, bavi se analizom i preradom dojmova, kritikom, a tu se pokazuje i egzistencijalni strah da nismo sposobni dovoljno podnijeti...
Problemi s tankim crijevom pokazuju da se u životu ne osjećamo sigurni i imamo mnogo toga što želimo kritizirati. Nove dojmove moći ćemo prerađivati lako i bez poteškoća, ako se dovoljno otvorimo iznutra i ako sitnice ne uzimamo previše ozbiljno, nego se više predajemo igri života. REIKI će nam pomoći da se više otvorimo iznutra i da lakše preradimo nove dojmove.
Čir na dvanaestercu nastaje ako svoje agresije usmjeravamo prema unutra, tada dolazi do napetosti, straha, tjeskobe i pritiska i one nas počinju "žderati". Agresije se može iživjeti, ali bez povređivanja drugih, ili im se može dopustiti da se u nama dogode svjesno, bez vrednovanja i osuđivanja. REIKIJEM se može neutralizirati napetosti i na taj način postići mir i ravnotežu na svim razinama. Iza simptoma napuhavanja crijeva krije se problem da nešto ne želimo ili ne možemo progutati, ali to ne želimo priznati i zato gutanjem zraka imitiramo proces gutanja. Može se desiti da smo progutli previše nečega što ne podnosimo, pa se to sad u nama napuhava. U sebe bi trebali uzimati ono što rado puštamo unutra i što možemo i probaviti. Također bi trebali naučiti da koji put kažemo i "ne", jer ćemo se tako moći iznutra opustiti i život će moći teći kroz nas. REIKI će nam u tom opuštanju pomoći. Grčevi u crijevima ukazuju na napetost i zastoj zbog hvatanja za preživljene faze razvoja. Kad se otpusti staro, napetosti se same razgrađuju. REIKI nam pomaže da budemo otvoreni za novo i da dopustimo životu da teče.

Meridijani TANKOG CRIJEVA su parni meridijani. To znači da po desnoj i lijevoj strani tijela protiče po jedan meridijan. Na slici je prikazan meridijan koji protiče po desnoj strani tijela, desnoj ruci, a isti takav meridijan nalazi se i na lijevoj strani. Meridijan TANKOG CRIJEVA polazi od malog prsta ruke, a završava na glavi, s tim da se jedan dio meridijana spušta do tankog crijeva.

PRINCIP RADA:
1. upoznavanje sa putanjama i smijerom energetskog protoka
2. memoriranje meridijana
3. proticanje REIKI energije kroz meridijane
REIKI energija otapa blokade na putanjama i energetskom točkama meridijana, cijeli energetski protok meridijana puni se energijom, a na taj način se i u crijeva dovodi više REIKI energije koja čisti i iscjeljuje na svim razinama, opušta i otvara iznutra da se lakše prepusti životu, smiruje prevelike napetosti i uravnotežava.

30.08. - 06.09.

REIKI MEDITACIJA PO MERIDIJANIMA DEBELOG CRIJEVA

Kod upale slijepog crijeva, kao i kod svih upala, prisutan je akutan problem koji blokira živi protok života. Često je u pozadini strah od života. REIKI će pomoći da se ne ograđuje od događaja u životu nego da ih se prihvati i da se pusti da život slobodno teče. Kod zatvora debelog crijeva duhovni problem pokazuje se na tjelesnoj razini. Povezan je sa škrtošću, kad ne želimo nešto dati (obično na meterijalnoj razini), kad nam je teško napustiti stare ideje i kad se gomilaju duševni dojmovi koje ne možemo ostaviti iza sebe. REIKI će nam pomoći da pustimo materijalno škrtarenje, prošlost i da prestanemo potiskivati neugodne stvari. Na taj način život će moći slobodno teći kroz nas i naći ćemo bogatstvo i sigurnost u sebi samima. Problem colitis ulcerosa (katar debelog crijeva) nastaje kod ljudi koji su od strogih roditelja bili ponižavani i nisu uspjeli razviti svoju osobnost. Oni se žele svidjeti drugima, previše se vežu za druge ljude i nemaju hrabrosti biti ono što jesu. REIKI će nam pomoći da prihvatimo i volimo sami sebe, da postanemo slobodni, da se ne moramo oslanjati na druge i da nam život bude pun radosti. Proljev je odraz straha. Postoje izreke "Netko se ukakio od straha!" ili"Ima pune gaće!" Često neke stvari iz prošlosti ne prihvaćamo i želimo ih se riješiti, a nekad kad smo puni novih dojmova puštamo ih da kroz nas prođu neprerađeni (na fizičkoj razini oni se prolijevaju neprobavljeni). REIKI će pomoći da se bez straha otvorimo za sve dojmove i doživljaje koji nam mogu dati nešto lijepo, da ih pogledamo i primimo u sebe. Hemoroidi nam govore da se ne možemo ili ne želimo osloboditi nečega što nas opterećuje. REIKI će nam pomoći da bez straha pogledamo što nas to pritišće, da svoj problem proživimo i osjetimo svjesno, bez odbijanja. Čim ga primimo u sebe, nestaje pritisak i bez hemoroida možemo dalje radosno živjeti u sadašnjosti. 

Meridijani DEBELOG CRIJEVA su parni meridijani. To znači da po desnoj i lijevoj strani tijela protiče po jedan meridijan. Na slici je prikazan meridijan koji protiče po desnoj strani tijela, a isti takav meridijan nalazi se i na lijevoj strani tijela. Meridijani debelog crijeva polaze od kažiprsta ruke, a završavaju iznad gornje usne, s tim da se jedan krak meridijana odvaja i spušta do debelog crijeva.

PRINCIP RADA:
1. upoznavanje sa putanjama i smijerom energetskog protoka

2. memoriranje meridijana
3. proticanje REIKI energije kroz meridijane

REIKI energija otapa blokade na putanjama i u energetskim točkama meridijana debelog crijeva i cijeli energetski tok meridijana puni se energijom. Na taj način u debelo crijevo dovodi se više REIKI energije koja iscjeljuje i čisti na svim razinama, lakše se prihvaća događaje u životu i pušta se da život slobodno teče, spoznaje se da je život radost, dojmove se prima bez straha i živi se u sadašnjosti nalazeći sigurnost i bogatstvo u sebi.

06.09. - 13.09.

REIKI MEDITACIJA PO MERIDIJANIMA ŽELUCA

Želudac zastupa primanje i probavljanje hrane, odnosno dojmova. To zahtijeva sposobnost predanosti, otvorenost i prihvaćanje dojmova, mišljenja i ideja. Problemi sa želucem ukazuju na probleme u području samopouzdanja i osjećaja unutarnje sigurnosti. Kroz rad REIKIJEM na sebi svjesno ćemo lakše prihvatiti svoje osjećaje, naročito agresiju i srdžbu i lakše ćemo se suočiti s konfliktima, umjesto da sve to progutamo i pustimo da nas ždere. REIKI će pomoći da se otvorimo za sve što nam je život donio i što nam donosi, da shvatimo da se iza svega krije smisao koji možemo dosegnuti ako se ne zatvaramo ni pred čim i da se životu predajemo s unutarnjim povjerenjem prihvačajući sve dojmove, iskustva i osjećaje i izražavajući ih slobodno.
Pomanjkanje teka ukazuje na to da se bojimo primanja i prerade novih dojmova. REIKI će pomoći da proširimo našu unutarnju duševnu pripravnost primanja novih dojmova za  našu radost i poticaj, a tad će se i naš tek povećati. Žgaravica, pojačana kiselost želuca, pojavljuje se kad neprestano gutamo svoju srdžbu, a podrigivanje kad gutamo svoje osjećaje. REIKI će nam pomoći da shvatimo da sve u životu ima svoj smisao i svoje opravdanje, vratit će nam povjerenje i osjećaj sigurnosti da slobodno izražavamo svoje osjećaje  i potrebe,  pa i ljutnju ako je još prisutna. Mučnina (povraćanje) javlja se kad odbijamo nešto što ne želimo i što nam je teško probavljivo ili ako u sebe guramo suviše novih dojmova. REIKI će nam pomoći da postanemo svjesniji u izboru onoga što uzimamo u sebe kako bismo to mogli i preraditi, a naša sposobnost primanja rasti će kad se počnemo iznutra otvarati. Čir želuca (gastritis) nastaje kad ne dopuštamo osjećajima i agresijama da izađu. Oni tad djeluju samouništavajuće-želudac nagriza vlastita kiselina. REIKI će nam pomoći da prihvatimo svoje osjećaje, da se otvorimo za vanjske dojmove i svjesno ih probavimo, da prihvatimo svoje agresije i priznamo svoju želju da budemo voljeni.

Meridijani želuca su parni. To znači da po desnoj i lijevoj strani tijela protiče po jedan meridijan. Na slici je prikazan meridijan koji protiče po desnoj strani tijela, a isti takav meridijan nalazi se i na lijevoj strani tijela. Meridijani želuca polaze od glave, a završavaju u nogama.

PRINCIP RADA:
1. upoznavanje sa putanjama i smijerom energetskog protoka
2. memoriranje meridijana
3. proticanje REIKI energije kroz meridijane

REIKI energija otapa blokade na putanjama i energetskim točkama meridijana želuca i cijeli energetski protok meridijana na taj način puni se energijom. Također REIKI pomaže da se otvorimo za sve dojmove, ideje  i mišljenja koja nam život donosi, da izgradimo samopouzdanje i unutarnju sigurnost, da prihvatimo svoje osjećaje i da ih slobodno izrazimo i da se otvaranjem iznutra proširi naša unutarnja duševna pripravnost primanja.

13.09. - 20.09.

REIKI MEDITACIJA PO MERIDIJANIMA GUŠTERAČE I SLEZENE

Iza simptoma DIABETESA (šećerne bolesti) stoji nepriznata želja za ljubavnim ispunjenjem, odnosno nesposobnost prepuštanja i primanja ljubavi. Osobi koja ima ovu bolest nedostaje slatkoća života, ona čezne za ljubavlju koju ne može dati, ona ne zna uživati i nije uživanje za druge. Nakon smetnji na duševnoj razini, dolazi do smetnji osjećaja na tjelesnoj razini.
REIKI će pomoći da se se oslobodimo od prošlosti i prihvatimo zabavu i radost, ljubav i naklonost kao bitne temelje života. Bolest slezene javlja se kod ljudi koji su opsjednuti stvarima, kod kojih postoje opsesije. REIKI će pomoći da vole i prihvate sebe, da budu sigurni u sebe i da shvate da će ih životni proces uvijek podržati.

Meridijani gušterače i slezene su parni.To znači da po lijevoj i desnoj strani tijela protiče po jedan meridijan. Na slici je prikazan meridijan koji protiče po desnoj strani tijela, a isti takav meridijan nalazi se i na lijevoj strani tijela. Meridijani polaze od palca noge i idu prema gore.

PRINCIP RADA:
1. upoznavanje s putanjama i smijerom energetskog toka
2. memoriranje meridijana
3. proticanje REIKI energije kroz meridijane
REIKI energija otapa blokade na putanjama i u energetskim točkama ovih meridijana i puni cijeli energetski tok meridijana. Na taj način dovodi se u gušteraču i slezenu više REIKI energije, koja čisti i iscjeljuje osim tjelesne i emotivnu, mentalnu i duhovnu razinu. Osoba počinje prihvaćati radost i zabavu, počinje voljeti i prihvaćati sebe i shvaća da je ljubav bitni temelj života.

20.09. - 27.09.

REIKI MEDITACIJA PO MERIDIJANIMA ŽUĆNOG MJEHURA

Smetnje žući uvijek su u vezi s agresijama, jer žuć je agresivna tvar koja razgrađuje masti. Smetnje žući ukazuju na prigušene emocije i zastoj energije kod osobe koja nije potpuno svjesna svojih agresija, pa ih ili iživljava, ili potiskuje. Na ovaj način osoba ne živi svjesno svoje energije, nego pljuje žuć i otrov. REIKI će pomoći da svjesno pogledamo svoju srdžbu, bez osuđivanja, da sebe prihvatimo sa svim onim što je u nama, da budemo pošteni prema sebi samima i da se prihvatimo s ljubavlju. Na ovaj način naša srdžba na druge, ili na našu životnu situaciju će proći i moći ćemo svoju energiju pozitivno upotrijebiti. Žućni kamenci pojavljuju se kad se gorčina, nakupljene agresije i okrutne misli okamene, jer se nalazimo pod nekim pritiskom. REIKI će pomoći da se otvorimo za slatkoću života, da se oslobodimo prošlosti i da pustimo u sebe pravu ljubav.

Meridijani žućnog mjehura su parni. To znači da po desnoj i lijevoj strani tijela protiče po jedan meridijan. Na slici je prikazan meridijan koji protiče po desnoj strani tijela, a isti takav meridijan protiče i po lijevoj strani tijela. Meridijan žućnog mjehura polazi od glave i završava na nozi.

PRINCIP RADA:
1. upoznavanje s putanjama i smijerom energetskog protoka
2. memoriranje meridijana
3. proticanje REIKI energije kroz meridijane
REIKI energija otapa blokade u putanjama i energetskim točkama meridijana žućnog mjehura, cijeli energetski protok puni se energijom i na taj se način u žuć dovodi više energije koja iscjeljuje na svim razinama. Na ovaj način sebe prihvaćamo sa svim što je u nama, oslobađamo se prošlosti, prihvaćamo sebe s ljubavlju i otvaramo za slatkoću života.

27.09.-04.10.

REIKI MEDITACIJA PO MERIDIJANIMA JETRE

Jetra određuje što je za nas korisno, a što nije. Ona se bavi mijenom bjelančevina i čišćenjem od otrova. Na duhovnom području simbolizira područje višeg razvoje i evolucije. Kako jetra iz nižeg oblika stvara viši, tako nam pokazuje kako i u kreaciji postoji povezanost različitih oblika očitovanja sa izvorom. Ljudi koji imaju problema sa jetrom obično su ušli u neku neumjerenost, u nešto što im ne odgovara, žale se i ljute zbog mnogih stvari, ili imaju previše visoke ideale. REIKI će nam pomoći da shvatimo da je istina jednostavna i da treba napustiti sve što je suvišno, da u sebi nađemo slobodu, razumijevanje, ljubav, povjerenje i druge kvalitete. Od žutice obole ljudi koji imaju jednostrane, «obojene» stavove, koji su pristrani, puni predrasuda i pretjerivanja. REIKI će pomoći da budemo uravnoteženiji i tolerantniji, i da svoju sućut i ljubav dajemo svim ljudima. Upala jetre (hepatitis) nastaje kod ljudi koji su puni straha, mržnje, srdžbe, koji su u stalnom konfliktu, jednostrani i neumjereni. REIKI će pomoći da se smirimo i napustimo kritiku, ljutnju i stare programe, a na taj način očistiti će se svijest i možemo početi od početka. Ciroza jetre nastaje kod ljudi koji nisu iz prethodnih simptoma ništa naučili i nisu ništa promijenili u svojim pogledima u svom unutarnjem svijetu. REIKI će pomoći da se osvijestimo, da zagospodarimo svojim tijelom i okrenemo kormilo u smijeru tolerancije, slobode i ljubavi.

Meridijani jetre su parni. Na slici je prikazan meridijan koji protiče desnom stranom tijela, a isti takav nalazi se i na lijevoj strani tijela. Meridijan polazi od stopala i ide prema glavi.

PRINCIP RADA:
1. upoznavanje sa putanjama i smijerom energetskog protoka
2. memoriranje meridijana
3. proticanje REIKI energije kroz meridijane
REIKI energija otapa blokade u energetskim točkama i na putanjama meridijana jetre, puni cijeli energetski tok energijom i na taj način djeluje na svim razinama, čisti i iscjeljuje fizičko tijelo, emocije i psihu, pomaže da u sebi nađemo slobodu, razumijevanje, da očistimo svoju svijest i ispunimo sve razine ljubavlju.

04.10.-11.10.

REIKI MEDITACIJA PO MERIDIJANIMA PLUĆA

Disanje nas povezuje sa životom koji nas okružuje, a ukazuje na komunikaciju s našom okolinom i probleme s našom slobodom. Ako imamo problema sa disanjem ili plućima treba se upitati što ne želimo primiti ili dati. REIKI će nam pomoći da se slobodno otvorimo životu. Astma je bolest kod koje volumen disanja postaje sve manji i obično nastaje kod ljudi koji čeznu za ljubavlju, ali nisu naučili ljubav davati. REIKI će pomoći da se život integrira i prihvati u njegovoj cjelini. Tada se može opet slobodno disati i shvaća se da je naša prava sloboda u nama. Bronhitis ukazuje na ljutnju, konflikt ili uzrujanost u obitelji ili bližoj okolini. REIKI će pomoći da se živi radosno, u miru sa sobom i svojim životom. Upala pluća dešava se osobama koje su emocionalno povrijeđene i koje su došle u konflikt sa ograničavajućim željama svoga ega. REIKI će pomoći da dah života teče kroz nas i u žalosti i u radosti. Tuberkuloza se javlja kod ljudi koji žele previše imati za sebe, bez razmjene sa čitavim životom. REIKI će pomoći da shvatimo da ako se otvorimo možemo udisati čitav život, jer svega ima dovoljno za sve. 
Meridijani pluća su parni. Na slici je pri kazan meridijan koji protiče desnom stranom tijela, a isti takav nalazi se i na lijevoj strani tjela. Meridijan polazi od sredine prsnog koša i ide do palca ruke.

PRINCIP RADA:
1. upoznavanje sa putanjama i smijerom energetskog protoka
2. memoriranje meridijana
3. proticanje REIKI energije kroz meridijane
REIKI energija otapa blokade u energetskim točkama  i na putanjama  meridijana pluća, puni cijeli energetski tok energijom i na taj način djeluje na svim razinama, čisti i iscjeljuje fizičko tijelo, emocije i psihu, pomaže da se slobodno otvorimo životu, da prihvatimo postojanje u njegovoj cjelini, da zaključimo mir sa sobom i svojim životom i da živimo radosno, te da kroz sebe pustimo dah života svjesni da ima dovoljno svega za sve nas ako smo otvoreni.

11.10. - 18.10.

REIKI MEDITACIJA PO MERIDIJANIMA SRCA

Srce je simbol naše sposobnosti da volimo i osjećamo. Iza problema sa srcem obično stoji nedostatak radosti, dugotrajni emocionalni problemi i odbojan stav prema životu. REIKI će nam pomoći da nam glava i srce budu u ravnoteži i da se kroz život ide čitavim srcem. Treperenje srca pojavljuje se kad u našem životu nešto ispadne iz ravnoteže, kad dođe do emocionalnih smetnji. REIKI će nam pomoći da ono što naizgled ometa naš red primimo k srcu. Do infarkta dolazi kad se nakupe agresivna energija, srdžba i ne mogu izaći iz nas na drugi način nego da se usmjere protiv nas. REIKI će nam pomoći da se otvorimo za sebe i druge i da dobrovoljno i bez osuđivanja prihvatimo svoje neiživljene osjećaje. Angina poktoris nastaje kad odijelimo svoje srce od cjeline života i blokiramo svoje osjećaje. REIKI će nam pomoći da se riješimo straha, da se otvorimo za ono što nas plaši i da živimo u stalnoj razmjeni darivajući ono lijepo što je u nama.

Meridijani srca su parni. To znači da po desnoj i lijevoj strani tijela  protiče po jedan meridijan. Na slici je prikazan meridijan koji protiče po desnoj strani tijela, a isti takav meridijan protiče i po lijevoj strani tijela. Meridijan srca polazi od ispod pazuha  i  završava na malom prstu ruke.

PRINCIP RADA:
1. upoznavanje s putanjama i smijerom energetskog protoka
2. memoriranje meridijana
3. proticanje REIKI energije kroz meridijane

REIKI energija otapa blokade u putanjama i energetskim točkama meridijana srca, cijeli energetski protok puni se energijom i na taj se način u srce dovodi više energije koja iscjeljuje na svim razinama. Na ovaj način otvaramo se za ljubav u sebi, doživljavamo radost i životnu snagu koje su skrivene u nama, dovodimo u ravnotežu razum i osjećaje, otvaramo se  međusobnoj razmjeni  da možemo slobodno primati i  darivati ono lijepo što je u nama.

18.10.-25.10.

REIKI MEDITACIJA PO MERIDIJANIMA OSRČJA

Smetnje s krvi pojavljuju se kad nam nedostaje radost i kad mislima ne damo da slobodno teku i raduju se ljepotama života. REIKI nam pomaže da sve oko sebe vidimo pozitivno i lijepo. Anemija se javlja kod osoba koje ne primaju energiju koja im pripada. Kod arterioskleroze  problem je u uskogrudnosti, nefleksibilnosti. REIKI pomaže da se otvorimo, postanemo tolerantniji i fleksibilniji. Visoki krvni tlak nastaje kad smo u blizini konflikta, a da probleme ne rješavamo. Niski krvni tlak nastaje kad imamo premalo životne snage, kad bježimo od seksualnosti. REIKI će nam pomoći da se mirno suočimo s konfliktom i da sebe prihvatimo sa svim svojim slabim i jakim stranama. Edem nastaje kad se bojimo nešto otpustiti. Proširene vene nastaju kod osoba koje su preopterećene i razočarane, kojima nedostaje unutarnja čvrstoća. REIKI će pomoći da shvatimo da kad dajemo, to nam se mnogostruko vraća, biti ćemo slobodniji iznutra i neće više biti zastoja u krvnom optoku. Tromboza se javlja kod osoba kod kojih je prisutna unutarnja nepokretnost, nedostatak protoka i kruti nazori. REIKI će nam pomoći da  steknemo unutarnju i vanjsku slobodu. 
Meridijani osrčja su parni. To znači da po desnoj i lijevoj strani tijela  protiče po jedan meridijan. Na slici je prikazan meridijan koji protiče po desnoj strani tijela, a isti takav meridijan protiče i po lijevoj strani tijela. Meridijan osrčja polazi od prsa i završava na srednjem prstu ruke.

PRINCIP RADA:
1. upoznavanje s putanjama i smijerom energetskog protoka
2. memoriranje meridijana
3. proticanje REIKI energije kroz meridijane
REIKI energija otapa blokade u putanjama i energetskim točkama meridijana osrčja, cijeli energetski protok puni se energijom i na taj se način u osrčje dovodi više energije koja iscjeljuje na svim razinama. Na ovaj način shvaćamo da snaga, energija i radost postoje za sve nas u obilju, postajemo široko otvoreni, idemo kroz život puni mira, u skladu sa svijetom i sobom, postajemo tolerantni, pokretni u duhu i puni ljubavi.

25.10. - 01.11.

REIKI MEDITACIJA PO MERIDIJANIMA TRODJELNOG GRIJAČA 

Meridijani trodjelnog grijača pune energijom endokrine žlijezde, a tih sedam žlijezda u našem organizmu su zapravo energetski centri koji reguliraju energiju u pojedinim sustavima našeg tijela. Žlijezde predstavljaju stanice «posjedovanja» i želju da poguramo vlastiti život.Problemi govore o slaboj realizaciji pokretačkih ideja i kočenju sebe. REIKI će pomoći da shvatimo da smo mi  stvaralačka snaga u svom svijetu, da posjedujemo sve božanske ideje i aktivnosti koje su nam potrebne i da se slobodno krećemo naprijed. Epifiza je životna žlijezda, a REIKI pomaže da razvijemo intuiciju i svijest koje su povezane s tom žlijezdom. Hipofiza predstavlja središte za kontrolu, a REIKI pomaže da naše tijelo i um budu u ravnoteži i da mi upravljamo našim mislima. Štitnjača nadzire rast, a REIKI nam pomaže da nadvladamo svoja stara ograničenja i dopustimo sebi da se izražavamo slobodno i kreativno. Timus je glavna žlijezda imunološkog sustava, a REIKI nam pomaže da postanemo sigurni u sebi i izvan sebe i da sebe iscjeljujemo s ljubavlju. Gušterača predstavlja slatkoću života, a REIKI nam pomaže da se opustimo i uživamo u slatkoći života i da stvorimo novi život s pravilima koja nas potpuno podržavaju. Nadbubrežne žlijezde sudjeluju u radu bubrega, kostiju, a REIKI nam pomaže da se oslobodimo svega staroga i pozdravimo sve što je novo. Spolne žlijezde proizvode energiju kojom se napajaju ostale žlijezde, a REIKI nam pomaže da uživamo u svom izražavanju života, da s ljubavlju i radošću prihvatimo svoju spolnost i sve njene izraze. 

Meridijani trodjelnog grijača su parni. To znači da po desnoj i lijevoj strani tijela protiče po jedan meridijan. Na slici je prikazan meridijan koji protiče po lijevoj strani tijela, polazi od ruke, a završava na licu. Isti takav meridijan nalazi se i na desnoj strani tijela.

PRINCIP RADA:
1. upoznavanje sa putanjama i smijerom energetskog protoka
2. memoriranje meridijana
3. proticanje REIKI energije kroz meridijane trodjelnog grijača.
Radom REIKI energijom na meridijanima trodjelnog grijača otapaju se blokade na putanjama i energetskim točkama tih meridijana, cijeli energetski protok meridijana puni se energijom i na taj način se i u endokrine žlijezde dovodi više REIKI energije koja čisti i iscjeljuje, ne samo na fizičkoj razini, nego i emotivnoj, mentalnoj i duhovnoj. Na taj način razvijamo intuiciju i svijest, dovodimo tijelo i um u ravnotežu, upravljamo našim mislima, izražavamo se slobodno i kreativno, postajemo sigurni u sebe, uživamo u slatkoći života i sve prihvaćamo s ljubavlju i radošću.

Interesantno je primijetiti da je dovoljna misao usmjerena na određeni meridijan da bi energija kroz njega počela proticati, pa čak i u slučaju kad nismo posve sigurni kojim se točno smijerom taj meridijan proteže.

01.11.-08.11.

MEDITACIJA IZOBILJA 

1. Udobno se namjestite, zatvorite oči, pustite svjetlosno korijenje kroz stopala u zemlju, da se zakorijenite.
2. Zamislite polje, potok, žito… sa svim zvukovima, bojama, mirisima toga okruženja…
3. Zamislite more, pijesak, valove, zalazak sunca… sa svim  zvukovima, bojama i mirisima toga okruženja…
4. Zamislite šumu, planinu, jezero… sa svim mirisima, bojama, zvukovima toga okruženja…
5. Zamislite bogat tropski kraj, čudesno voće, boje, mirise, zvukove toga okruženja…
6. Zamislite dvorac, slavlje, glazbu, gozbu, odjeću, blago, nakit….
7. Zamislite da dobivate sve što poželite i što ste ikad poželjeli………

8. Zamislite svijet kao raj u kom svi dobivaju izobilje………..
9. Zamislite druge planete izobilja… izobilje u univerzumu……
10. Zamislite da se vraćate kući, da osjećate zadovoljstvo i sreću ……

11. Zahvalite univerzumu, kao mjestu izvanrednih čuda i bogatstava, na izobilju u svom životu…
12. Kad budete spremni polako otvorite oči.

08.11.-15.11.

REIKI I KROMOTERAPIJA - MEDITACIJA ZA PRVU ČAKRU

1. Zamolite za protok REIKI energije u bojama prve čakre.
2. Osjetite titranje tih REIKI boja u vašem fizičkom i energetskom tijelu.
3. Radite ovu meditaciju.

CRVENA VATRA
Hladno je zimsko veče i ti si se udobno smjestio u svojoj omiljenoj fotelji, koja se nalazi desno od kamina u kome gori vatra. Svjetla su prigušena, a soba je sva rumena. Pažnja ti je usmjerena na kamin koji se nalazi ispred tebe. Plamićci trepere i plešu u različitim nijansama crvene boje, stvarajući sjene na crvenim ciglama u pozadini. U momentu se vatra rasplamsala i sjaj vibrirajućeg  svjetla obasjao je tvoje lice. Toplo ti je i ugodno uz kamin u kome drvo gori i pucketa. Udobno namještaš svoje umorno tijelo još dublje u meke jastuke, opuštaš svoja leđa i upijaš toplinu u svaku stanicu svoga tijela. Čini ti se da ti vatra govori, da te doziva da joj priđeš bliže. Odgovaraš joj tako da se usredotočuješ na samo srce vatre, motreći je i obožavajući njenu jačinu i snagu koju nudi. Duboko udišeš i postaješ razbuđen. Osjećaš se ispunjen energijom i diviš se spektru plamenih boja: tamno crvenoj, grimiznoj, rumenoj i živoj zlatnocrvenoj koja kao da pišti u prostoru. Jačinu ljepote ovih boja skoro jedva  uspijevaš izdržati. Srce ti počinje jače lupati, uzbuđeno zbog rastuće snage i svjetlosti koja prodire u samu srž tvoga bića. Ispunjen nevjerojatnom snagom i željom da živiš život u svoj njegovoj punini, shvaćaš da isijavaš toplinom, prijateljstvom i ljubavlju na sve one s kojima dolaziš u kontakt.

15.11. - 22.11.

REIKI I KROMOTERAPIJA - MEDITACIJA ZA DRUGU ČAKRU

1. Zamolite za protok REIKI energije u bojama druge čakre.
2. Osjetite titranje tih REIKI boja u vašem fizičkom i energetskom tijelu.
3. Radite ovu meditaciju.

NARANČASTI ZALAZ SUNCA
Sjediš  u stolici za ljuljanje, na terasi kuće na vrhu stijene, gledajući more. Druga polovina kolovoza je, oko 19.3O sati i sunce upravo zalazi. Gledajući prema moru, podsjećaš se današnjih događaja. Dozivaš u sjećanje susret s prijateljima koje nisi vidio jako dugo i s kojima si podijelio mnoge šale i osmijehe. Sjećaš se njihovih lica koja se osmjehuju od sreće što ste se opet sreli. U ruci držiš hladno, osvježavajuće piće: popiješ gutljaj i ponovo pogledaš u daljinu. Sunce je upravo iznad horizonta. Ogromni narančasti disk polako se spušta po nebu, nestajući malo po malo u poljupcu s morem. Kao rupa na nebu, gori, isijavajući svoje svjetlo preko valova oceana, milujući vodu i sjajeći kao šljokice na večernjoj haljini. Nebo cvjeta zlatnom bojom, plamti bojama naranče i marelice i po njemu se rasipaju meke sjene u nijansama svih crvenoj sukladnih boja. Tvoje oči sjaje i svjetlucaju odražavajući sjaj sunčevih zraka. Kad je sunce napola utonulo u horizont, čini se da je njegov odraz pretvorio more u vatru, radujući se divotama života i vitalnosti koju daje. Misli ti se ponovo vraćaju prijateljima, sjećaš se kako ste se rastali i obećali da ćete ostati u kontaktu i susretati se malo češće. U zraku treperi neko iščekivnje. Na trenutak je svuda unaokolo neka sveta tišina. Kad bi kapljica sada pala, misliš da bi je mogao čuti kako dotiče zemlju. Zlatno narančasta kugla je na odlasku, i zalazi, i nestaje iza horizonta i  tvog vidokruga. Zadnji treperavi pogled na ovu raskošnu loptu na nebu rastapa se u daljini. Samo sjećanje na večernju vatru još treperi u tebi.Barem do sutra...

22.11. - 29.11.

REIKI I KROMOTERAPIJA - MEDITACIJA ZA TREĆU ČAKRU

1. Zamolite za protok REIKI energije u bojama treće čakre.
2. Osjetite titranje tih REIKI boja u vašem fizičkom i energetskom tijelu.
3. Radite ovu meditaciju

ŽUTI  SUNCOKRETI
U rano poslijepodne ti šetaš kroz polje suncokreta, koji  svi dosežu do visine tvoga vrata. Stabljike su zelene, debele i grube, jednostavni listovi rastu iz mladica razasutih duž stabljike. Glave suncokreta su velike i okrugle, sa sjajnim, zlatno žutim laticama, koje tvore kompleksna središta, slična mreži saća, sa rupama ispunjenim sjemenom koje je pokriveno senf žutom bojom dlačica ispunjenih peludom. Svaka latica je meka i baršunasta na dodir. Zagledaj se u središte cvijeta suncokreta primječujući kako savršenu građu ima. Očaran si njegovom ljepotom i to pokazuješ svojim osmijehom. Sunce je iza tebe i svi suncokreti su okrenuti prema tebi i smiju ti se, ižaravajući pozitivnu energiju i optimizam u tvoje lice. Ti sjajiš, tvoje lice ižarava sreću i veselje. Podsjećaš se posebnih trenutaka u životu kad si osjećao veliku sreću i zadovoljstvo. Zadržavanje u tom trenutku donosi ti sjećanje na istinsku sreću i za trenutak ti si izgubljen u prošlosti. Zvuk pčele, koja je zazujala kraj tvoga uha, vraća te natrag u sadašnjost. Počinješ razmišljati o sadašnjim događajima i željama koje želiš ostvariti i pitaš se kako možeš pomoći sam sebi da bi unaprijedio kvalitetu svog života. Razmatraš budućnost i njene mogućnosti i pitaš se što ti budućnost donosi, što će ti se desiti za godinu dana, tri, pet ili čak deset godina. Ali u ovom trenutku ti samo želiš  uživati u šetnji među suncokretima, udisati ovu ljepotu i žutu boju... Sa svojim glavama okrenutim k suncu, suncokreti i ti sjajite aura punih zlatno žutog svjetla, odašiljući tu svjetlost oko sebe. Oni znaju u kojem smijeru se trebaju okrenuti da bi bili ispunjeni svjetlom. Odjednom shvaćaš da je to pravilo i istina koja vrijedi i za tebe. Kamo god išao, ti nosiš svjetlost sa sobom. Ti si instrument svjetla, oruđe svjetlosti. Ta te misao čini sretnim i drago ti je što si živ.


29.11. - 06.12.

REIKI I KROMOTERAPIJA - MEDITACIJA ZA ČETVRTU ČAKRU

1. Zamolite za protok REIKI energije u bojama četvrte čakre.
2. Osjetite titranje tih REIKI boja u vašem fizičkom i energetskom tijelu.
3. Radite ovu meditaciju.

ZELENA LIVADA
Zamisli sebe kako sjediš jednog poslijepodneva na zelenom brežuljku, na proplanku i okružen si drugim brežuljcima prekrivenim šumom drveća. Povjetarac blago šapuće u tvoje uho i dotiče lišće koje treperi u jasnoći dnevnog svjetla. Nebo je jasno, čisto, s tu i tamo kojim bijeli oblačkom koji lagano plovi. Osjećaš savršeni mir i tišinu koja te okružuje i uživaš u osjećaju slobode i jednostavnosti trenutka. Okružen si s mnogo meke, treperave, gusto izrasle, zelene trave i dotičući je čini ti se da dotičeš samu srž svoga bića. Pun si nade i zadovoljan si što si živ, zahvalan si za ljepote života i za sitna zadovoljstva koja donosi. Udišeš ovu zelenu boju i svuda oko sebe vidiš harmoniju i ravnotežu. Imaš jedan posebno dubok osjećaj sigurnosti i zaštite. Bez obzira koje ti izazove život donio, osjećat ćeš se uvijek zaštićeno i biti siguran da će uvijek sve u tvom životu biti dobro.

06.12. - 13.12.

REIKI I KROMOTERAPIJA - MEDITACIJA ZA PETU ČAKRU

1. Zamolite za protok REIKI energije u bojama pete čakre.
2. Osjetite titranje tih REIKI boja u vašem fizičkom i energetskom tijelu.
3. Radite ovu meditaciju.

TIRKIZNI VODOPAD
Nalaziš se na uskoj stazi, na padini kamene, strme planine i slijediš zvukove vode koja se kotrlja preko velikih stijena, strmoglavljuje se iz visine, pa opet preskače preko kamenja, skrivajući se u skrovišta i svaku pukotinu, pronalazeći put u svom toku prema moru. Kako se sve više spuštaš, dolaziš do čistine koja se na jednoj strani planine otvara i ti ugledaš sunčeve zrake koje se odražavaju na površini bistre, svježe vode. Vodopad, nasuprot ove mirnoće, unosi u ovu sliku životnost. Prskanje vode u kaskadama koje grle kipućom bijelom pjenom stijene i mahovinom obraslo kamenje i svjetlucave kaplje vode koje padaju poput dijamanata na namreškanu površinu vode su scene koje nikada nećeš zaboraviti. Počinješ se osjećati napunjena energijom, čista, iako još nisi niti dotaknula vodu, niti se u njoj okupla. Iskušenje je preveliko: skidaš svoju odjeću i ulaziš u vodu i osjećaš svilenkasti dodir tirkizne energije. Plivaš do vodopada i puštaš da te voda čisti. Osjećaš pritisak vodenih kaplji koje se odbijaju od tvog tijela. Uživaš u svakom trenutku dok te prirodna tirkizna boja iscjeljuje. Sada plivaš prema svojoj odjeći koja se nalazi na stijenama i osjećaš kako cijelo tvoje tijelo odzvanja od vitalnosti i energije. Kada se osjetiš spremnom, oblačiš odjeću i polako se počinješ spuštati u podnožje planine, prema moru.


13.12. - 20.12.

REIKI I KROMOTERAPIJA - MEDITACIJA ZA ŠESTU ČAKRU
1. Zamolite za protok REIKI energije u bojama šeste čakre.
2. Osjetite titranje tih REIKI boja u vašem fizičkom i energetskom tijelu.
3. Radite ovu meditaciju.

PURPURNE PLANINE
Zamisli ispred sebe veliku širinu prostora zemlje i neba. Točno je 20.00 sati jedne kasne ljetne večeri. Iz veoma visoke zgrade promatraš okolicu. U daljini vidiš vijenac purpurno ljubičastih planina, koje stoje postojano kao veličanstveni čuvari grada. Atmosfera je kao pred kišu, pomalo sumorna, puna izmaglice i vlage. S tvoje desne strane su se razvukle purpurne šume tako daleko, koliko tvoje oči mogu dosegnuti. Trake sive boje, purpurne i ljubičaste, šaraju večernje nebo, a srebrne pruge misteriozno plove u njihovim sjenama. S lijeve strane stijene osjenčane bojom ametista nadvile su se nad morskom obalom i pozdravljaju zlatno žuti pijesak. Zrak je svjež, vjetar jak i upozorava na nadolazeću oluju. Purpurne sjene su nestale i nadošli su oblaci koji izgledaju kao da svojom težinom pritišću okoliš. Vjetar se pojačao i odjednom se začuje grmljavina i nježno započinju padati kapljice kiše. U sekundi nadolazi jaki pljusak i sve je okupano kišom. Neko vrijeme kiša pada i onda odjednom staje. Zrak je sada čist, u atmosferi jasnoća i osvježenje. Sve je osvježeno, oblaci su nestali i purpurna svjetlost ponovo oslikava prirodu oko sebe. Neki poseban, ugodan miris struji prema tebi i ti se ponovo prepuštaš ovoj lila čaroliji koja je izrasla odmah uz tvoj prozor.


20.12. - 27.12.

REIKI I KROMOTERAPIJA - MEDITACIJA ZA SEDMU ČAKRU

1. Zamolite za protok REIKI energije u bojama sedme čakre.
2. Osjetite titranje tih REIKI boja u vašem fizičkom i energetskom tijelu.
3. Radite ovu meditaciju.

MAGENTA ROZA OBLAČIĆ
Jednog proljetnog popodneva ležerno šetaš po padinama brežuljkastog krajolika. Put te vodi kroz šumu prolistalog drveća, a duž staze, s jedne i druge strane je visoka, zelena trava. U zraku je blagi povjetarac koji ti godi. Odjednom u daljini primjetiš oblačić roza boje i odlučiš da kreneš u tom smijeru. Kako se približavaš tom obojenom oblačiću, shvaćaš da ga magenta roza bojom zapravo čini boja cvijeta drveta japanske trešnje u punom cvatu. Što se više približavaš drvetu, ono te sve više privlači i boje postaju sve jače i jasnije. Meka blijedo roza i ružičasta su posipane i ukrašene šarama bijele boje, boje fuksije, trešnje i roza bojom. Pune grane objesile su se od težine cvatova ovog posebnog cvijeta, ispunjenog osjećajem koji obećava ljubav, dobrostivost, nježnost i sućut i ljuljaju se lagano na čistom, svježem zraku. Kad si se potpuno približila drvetu, zastaješ očarana i na tren ostaješ bez daha. Prizor je prelijep da bi se mogao opisati riječima. Dok gledaš u meko tkanje poput pjene ružičaste boje, zamišljaš sebe kao bebu u nebeskoj kolijevci. Ovdje stojiš ispod kišobrana koji isijava ljepotu, dok latice meko lebde i otpadaju na lakom povjetarcu i prosipaju se poput konfeta po tvojoj glavi i ramenima. Ispod tebe tlo je poput tepiha od latica roza boje, ružičaste i boje magente. Neko vrijeme ostaješ u ovoj ljepoti da bi sa sobom mogla ponijeti i ovaj doživljaj proslave prožimanja oblačićem magenta roza boje.

27.12. - 03.01.

REIKI I BIORGONOMIJA


KREIRANJE REIKI TRANSFORMATORA S NEOGRANIČENIM
POTENCIJALOM ŽIVOTNE ENERGIJE

1. Zamislimo u središtu univerzuma beskonačno svjetlo s neograničenim brojem bijelih reiki zraka svjetla. Spustimo jednu za sebe na visinu 2-3 m iznad nas i pustimo je da se rasprši poput tuša sa spiralama tekućeg svjetla, u obliku stošca, da obuhvati cijelo naše tijelo od iznad glave do ispod nogu.
2. Zamislimo u središtu planete zemlje beskonačno svjetlo s neograničenim brojem bijelih reiki zraka svjetla. Dignemo jednu za sebe do visine 2-3 m ispod nogu i pustimo je da se rasprši poput fontane sa spiralama tekućeg svjetla, u obliku obrnutog stošca, da obuhvati cijelo naše tijelo od ispod nogu do iznad glave.
Kažemo: "JA SAM U HEKSAGRAMU BIJELE REIKI SVJETLOSTI."
3. Pozivamo našu originalnu komplementarnu energiju sa početka stvaranja (prije razdvajanja) i sa tom svjetlosnom formom napravimo isto što je opisano u točkama 1. i 2.
4. Zamislimo heksagram od bijele reiki svjetlosti sa ovom našom originalnom komplementarnom energijom ispred sebe i pustimo da se spoji sa našim heksagramom.
5. Preko ova dva spojena haksagrama napravimo na isti način (točke 1. i 2.) treći heksagram i pustimo da se spoji sa prva dva. Na ovaj način dobili smo reiki transformator s neograničenim potencijalom životne energije.